Baletni spektakl “Radio & Juliet” ponovno u Lisinskom

  934

  Tri godine nakon posljednjeg rasprodanog gostovanja, u koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog 16. veljače ponovno stiže balet “Radio & Juliet” svjetski priznatog koreografa Edwarda Cluga.

  Ovaj spektakl je uspješno spojio suvremeni balet, vrhunske baletane i glazbu Radioheada te predstavlja savršenu simbiozu priče o Romeu i Juliji, odvažnih koreografskih ideja te pjesama sastava Radiohead, uz minimalističku scenografiju u vidu svjetlosnih i video instalacija.

  radio & juliet

  Muziku podržava

  Ulogu Romea nosi jedan od najboljih baletana današnjice, prvak Marijinskog teatra iz Sankt Peterburga – Denis Matvienko, a glazbenu podlogu predstave čine isključivo pjesme svjetski poznatog benda – Radiohead. Ovaj balet na temu najpoznatijeg ljubavnog para, smješten je u moderno doba i prati priču iz Julijine perspektive, a gdje god se održava redovito je rasprodan.

  Radiohead se nije slučajno našao u cijeloj priči i samom nazivu ovog baletnog spektakla. Tragična atmosfera i senzibilitet pjesama Clugovog omiljenog benda često su ga asocirali na priču o Romeu i Juliji pa je razvio ovu suvremenu koreografiju uz glazbenu podlogu od čak 11 pjesama Radioheada.

  radio & juliet

  Ulaznice su već u prodaji, a cijena se kreće od 145 do 299 kn te se mogu kupiti na ulaznice.hr.

  28 Shares
  Muziku podržava