Promocija novog albuma Atheist Rapa

  1463

  Atheist Rap + Spitfire

  45Kn – 60Kn
  Datum i vrijeme: Subota, 30.4.2005. @ 20:00
  Mjesto održavanja: Boogaloo Club – velika dvorana Zagreb , Vukovarska 68

  Zagrebački rock club Boogaloo s velikim veseljem predstavlja vam ove subote 30. travnja jednu od najvećih koncertnih atrakcija iz Vojvodine – novosadski Atheist Rap. Koncert će imati veliki značaj za sam bend jer osim što nakon dugog vremena sviraju ponovo u Zagrebu, gradu koji ih uvijek sa veseljem ugosti i u kojem imaju veliki broj fanova, ovom prilikom predstavljaju i svoj novi album “Osveta Crnog Gonzalesa“.

  Promocija njihovog četvrtog studijskog albuma značajnija je i po tome što će po prvi puta jedan album Atheist Rapa biti u legalnoj distribuciji putem Aquarius Recordsa. Uskoro bi i prvi singl/video spot trebao stići do hrvatskog TV i radijskog etera.

  Kultni status koji je ovaj bend uspio dobiti underground kanalima u svim republikama bivše države je gotovo nevjerojatan, no kada se preslušaju sve njihove pjesme onda stvar postane puno jasnija. Vesele punk pjesme s direktnim i ‘bez dlake na jeziku’ tekstovima univerzalne su i mogu se primijeniti na raznorazne načine iako najčešće govore o privatnom iskustvu benda i njihove okoline, a vrlo često su politički angažirane i kritički okrenute prema okruženju u kojem bend živi i radi.

  Muziku podržava

  Tako su Atheist Rap bili i značajan dio akcije “Vrijeme je ..izađi na crtu”, kojoj je cilj bio motivirati mlade da izađu na izbore. Uz sve to Atheisti su 1993. proglašeni najboljim bendom na manifestaciji “Brzi bendovi Srbije” i postali su miljenici publike, ali i kritike. Preživjeli su i smrt svog bas gitariste 1997. godine i nastavili nesmanjenom žestinom.

  Da su velika koncertna atrakcija Atheist Rap su potvrdili i svojim nastupima na festivalima Nišomnija, Exit 03, Zagreb Open Air, Banja Luka, Sisak i Velika, a njihov prirodni habitus – klub – im postaje premali.

  Kako bi uveličali svoju zagrebačku promociju Atheist Rap pozvali su svog starog prijatelja i zagrebačkog nezaobilaznog medijskog lika Miciku (Knjazova “Svlačionica”, Romantika – “Elemental”, reklame H…) da sa svojim baedom Spitfire odsvira uvod u ovu veliku feštu i zabavi sve prisutne s malo klasika The Ramonesa, Pistolsa i sličnih punk rock hitova.

  Početak koncerta od 21 sat, a ulaznice u pretprodaji po cijeni od 45 kuna možete nabaviti u fan klubu Radija 101, Boogaloo bar (Vukovarska 68), CD Shop Dancing Bear (Gundulićeva 7), Club Route 66 (Paromlinska 47) i Club Praćka (Dalmatinska 14), a ako koja preostane na blagajni kluba biti će 60 kuna.

  Muziku podržava