Prljavo kazalište ima dvostruki obljetnički koncert u Areni Zagreb

  3246

  Ove godine obilježava se 30 godina od legendarnog koncerta zagrebačkog rock sastava Prljavo kazalište na tadašnjem Trgu Republike, 17. listopada 1989., kada se okupilo više od 250.000 posjetitelja.

  Povodom toga spremaju se veliki koncerti u Areni Zagreb. Prvi nastup 18. listopada je rasprodan, ali nova doza već dobro znanih hitova sprema se i večer poslije, 19. listopada, na istoj lokaciji.

  Muziku podržava

  Bend, koji svira više od 40 godina i jedan je od najznačajnijih na hrvatskoj glazbenoj sceni tako će na najbolji mogući način obilježiti godišnjicu čuvenog koncerta, a sudeći prema dosadašnjim nastupima zagarantiran je pravi rock spektakl. A takav spektakl imali su i lani na stadionu u Kranjčevićevoj ispred 35.000 obožavatelja gdje su obilježili 40 godina impresivne karijere. Nastupi u velikim dvoranama i otvorenim prostorima njihova su specijalnost pa mnogi pamte njihov Božićni koncert 1994. godine na zagrebačkom Dolcu gdje su nastupili ispred 70.000 ljudi.

  U dugogodišnjoj karijeri objavili su 14 studijskih i osam koncertnih albuma te šest kompilacija i video izdanja. Posljednji studijski album objavili su prije sedam godina.

  Ulaznice za nastup Prljavog kazališta 19. listopada u zagrebačkoj Areni možete kupiti u sustavu Eventim i na njegovim prodajnim mjestima (u Zagrebu glazbena knjižara Rockmark).

  Muziku podržava