Pakistanska pjevačica Tina Sani u veljači gostuje u Zagrebu

  1955

  Tina Sani

  50Kn – 65Kn
  Datum i vrijeme: Srijeda, 4.2.2004. @ 20:00
  Mjesto održavanja: SC – Kino Zagreb , Savska cesta 25

  Tina Sani je jedna od najpoznatija pjevačica iz Pakistana, koja u svom širem repertoaru, izvodi glazbu od Pakistanske folk glazbe do Indo-Pakistanske Klasične glazbe. No, ona je ipak specijalizirana za takozvanu poluklasičnu glazbu ili Ghazal. U sklopu “Ciklusa žene u kulturama” Tina Sani će gostovati u Zagrebu 4. veljače u Kinu SC. Cijena ulaznice je 50 kn u pretprodaji i 65 kn na dan koncerta.

  Ghazal oblik glazbe nastao je u Iranu još u 10.-om stoljeću, a na Indjiski potkontinent stigao je s početkom Muslimanskog carstva, od 12.-og stoljeća nadalje. Tradicija pak kaže da je Ghazal izumio veliki majstor Amir Khusrau iz Sjeverne Indije (legendarni kompozitor, glazbenik i izumitelj Sitar-a) u13-om stoljeću. Ghazal dolazi iz Arapskog jezika i znači Razgovor sa Ženama. Tematika je ljubavna te simbolizira razgovor zaljubljenoga prema Svijetu ili čak prema Bogu.

  Tina Sani je u svojim brojnim televizijskim nastupima, kao i nastupima uživo u Pakistanu, Indiji, Velikoj Britaniji, Evropi i Americi, potvrdila svoj status vodećeg autoriteta za tu Indo-Pakistansku struju glazbe u svijetu.

  Muziku podržava

  Tina Sani je za svoje umjetničko djelovanje dobila nagradu Pride Of Performance, od predsjednika Musharrafa što ju potvrđuje kao jednu od najutjecajnijih izvođačica Pakistana. Na koncertu u Zagrebu izvoditi će pjesme iz Mughalskih Dvora, folk pjesme, Qawalli pjesme, moderne pjesme ženskih pjesnika te revolucionarne pjesme. Cijeli program biti će otvaranje ciklusa programa Žene u kulturama. Početak koncerta je u 20 sati. Cijena ulaznice je 50 kn, a na ulazu u dvoranu 65 kn. Pretprodajna mjesta Centar Za ljudska prava, Kralja Držislava 6; Dancing bear, Gundulićeva 7; Knižara SC, Savska 25; Memphis, Gajeva 6.

  Dan kasnije, u četvrtak 05. veljače s početkom u 14 sati održati će se tribina “Univerzalizam ljudskih prava”. Sudionici su Tina Sani, Lovorka Marinović, Tin Gazivoda, a mjesto održavanja je u Centru za ljudska prava, ulica Kralja Držislava 6.

  Muziku podržava