U Laubi uskoro gledamo ansambl klasične glazbe koji ruši granice

  540

  U Laubi – kući za ljude i umjetnost, 20. rujna čeka te klasična glazba koja ruši granice. U pitanju je koncert regionalnog ansambla klasične glazbe No Borders Orchestra, jedinstvenog glazbenog projekta kojeg čine najbolji profesionalni glazbenici iz regije, s misijom stvaranja izvrsne glazbe, rušenja granica i širenja svijesti o društvu.

  Nastup u Laubi dio je aktualne turneje ‘B Matinée 2019’ po zapadnom Balkanu i Europi. Cilj turneje i No Borders Orchestra projekta je spojiti suvremenu klasičnu glazbu i klupsku kulturu, i ujediniti suvremene kompozitorice i kompozitore regije. Ovom turnejom ujedno se obilježava 30 godina od pada Berlinskog zida, čime se sugerira i slavi rušenje zidova između klasične i klupske glazbe.

  Na programu su nova djela pet najuzbudljivijih mladih kompozitora iz naše regije: Davor Branimir Vincze iz Zagreba, Darija Andovska iz Skoplja, Drinor Zymberi iz Prištine, Danijel Žontar iz Sarajeva i Draško Adžić iz Beograda. Njihove nove, suvremene kompozicije inspirirane su Berghainom, njegovim transgresivnim techno zvukom – i slobodom kao načinom života. Komunicirajući suvremenim techno zvukom, kompozitori kombiniraju žanrove, prelazeći granice između različitih glazbenih stilova.

   

  Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

   

  Thank you Sarajevo for this wonderful evening! ? Maribor, Zagreb, Belgrade and Berlin

  Objavu dijeli No Borders Orchestra (@nobordersorchestra)

  Kao potvrdu vrhunske umjetničke kvalitete, No Borders Orchestra je jedini ansambl s ovih prostora koji je sklopio ekskluzivni ugovor sa Universal Music. Prvi CD NBO pod nazivom “The Opening” je 2015. izdan pod etiketom Deutsche Grammophon, najprestižnijeg svjetskog brenda u svijetu klasične glazbe.

  Ulaznice po cijeni od 50 kn moguće je kupiti na blagajni Laube (Prilaz baruna Filipovića 23a) radnim danom od 14 do 22 sata i subotom od 11 do 22 sata.

  Muziku podržava