Niz hrvatskih premijera na ovogodišnjem DORF-u

  1115

  Od 10. do 13. ožujka u Vinkovcima i Rijeci će se održati peto izdanje DORF-a, koje će biti obilježeno nizom premijernih projekcija.

  U tri programa će biti prikazana ukupno 32 filma, iz 13 zemalja. U programu međunarodne konkurencije, osim već najavljenog naslova “Lemmy” te “Cure for Pain: Mark Sandman Story“, bit će prikazan jedan od najboljih prošlogodišnjih glazbenih dokumentaraca “Upside down: Creation Records Story“. Ovo će biti hrvatska premijera filma, čiji autor – Danny O’Connor, kroz priču o jednoj od najvažnijih britanskih nezavisnih etiketa Creation Records prikazuje recentnu povijest britanske pop glazbe.Hrvatsku premijeru doživjet će i “Vivir del aire“, kratkometražni glazbeni dokumentarac o Curro Savoyu, autora Davida Maciana iz Španjolske; kao i “La Resistenza Nascosta – Viaggio nella scena musicale di Sarajevo“, autora Francesca Rolandia i Andrea Paco Mariani iz Italije, koji su obuhvatili scenu susjedne BiH i ovim filmom prikazali priče bendova kao što su Letu štuke, Laka, Dubioza kolektiv, Zabranjeno pušenje…U programu izvan konkurencije bit će prikazan moderni glazbeni dokumentarac, drugi nastavak višestruko nagrađivanog projekta 1 Giant Leap – “What About Me?“, autora Jamie Cutto/Duncan Bridgeman, iz Velike Britanije. Radi se o konceptu i medijskom projektu, jednom od najinovativnih i najinspirativnijih iz proteklog desetljeća, a koji je rezultat višegodišnjih putovanja i istraživanja spomenutih autora. Na laptopu snimljene podloge služe kao temelj za session kojim se razvijaju u suradnji sa sjajnim glazbenicima i gostima iz cijelog svijeta (kineski raperi, beduini, Tuvan Throat pjevači… uz svjetski poznate Michael Stipe, Alanis Morisette, Santana… te brojne sugovornike Eckhart Tolle, Noam Chomsky, Tim Robbins…).

  U sklopu novog programa DORF:EDIT, vinkovačka publika će imati priliku pogledati nagrađene filmove sa 48.revije hrvatskog filmskog i videostvaralaštva djece, a u programu srednjoškolske produkcije bit će prikazani nagrađeni filmovi prošlogodišnje 15. filmske revije mladeži i 3. Four River film festivala održanih u Karlovcu po izboru Boška Picule.

  Detaljne informacije o festivalu možete pronaći na službenim stranicama festivala.

  Muziku podržava