Nastupom Gonzala Rubalcabe kreće 11. sezona Jazza ciklusa

  1573

  11. Jazz ciklus: Gonzalo Rubalcaba Trio

  150Kn
  Datum i vrijeme: Petak, 28.1.2011. @ 20:00
  Mjesto održavanja: K.D. Vatroslava Lisinskog – mala dvorana Zagreb , Trg Stjepana Radića 4

  Krajem siječnja započet će 11. sezona Jazz ciklusa Lisinski/HDS, za koji je na nedavno održanoj press konferenciji najavljen i program.

  Od siječnja do svibnja u ‘malom Lisinskom’ održat će se pet koncerata, koji će tematski biti reducirani na dva glazbena područja – jazz orkestre i jazz klavir.Ciklus će započeti 28. siječnja koncertom Trija Gonzala Rubalcabe. Ovog kubanskog jazz pijanista na njegovom trećem nastupu u Zagrebu pratit će Matt Brewer na kontrabasu i Marcus Gilmore na bubnjevima.Brussels Jazz Orchestra nastupit će uz pjevače Mariu Joao i Davida Linxa, a njihov koncert će se održati 20. veljače. Izvest će program naziva “Another Porgy, a different Bess“, koji nudi suvremeno viđenje Gershwinove opere.26. veljače svojim klavirskim recitalom će se predstaviti Eldar Džangirov. Ovaj 23-godišnji kirgistanski pijanist s trenutnim prebivalištem u Americi iza sebe ima niz nastupa s cijenjenim jazz velikanima te pet albuma objavljenih u izdanju Sony Classic.

  Big Band HRT-a će 13. travnja izvesti partiture najboljih recentnih djela iz cijelog svijeta iz kategorije jazz orkestra, čime će publika imati priliku upoznati se s vrhuncima suvremenog jazz stvaralaštva. Djela su odabrana od međunarodnog žirija za izvedbu na Muzičkom biennalu.

  Muziku podržava

  Za kraj ciklusa, 22. svibnja će nastupiti pijanist Gerald Clayton, najmlađi član jazz dinastije Clayton. Sa svojim triom po prvi puta će gostovati u Hrvatskoj.

  Cijena ulaznice po koncertu:
  28.1. – Gonzalo Rubalcaba Trio – 150 Kn
  20.2. – Brussels Jazz Orchestra – 150 Kn
  26.2. – Eldar Džangirov – 100 Kn
  13.4. – Big Band HRT-a – 70 Kn
  25.5. – Gerald Clayton Trio – 100 Kn

  Kako se proteklih sezona tražila ulaznica više za gotovo sve koncerte, a prema trenutnim informacijama, pojedinačnih ulaznica za prvi koncert više nema, preporuka je pokušati nabaviti paket festivalskih ulaznica ukoliko ih još ima, ili požuriti na blagajnu Lisinskog za nadolazeće koncerte. Cijena pretplatničke ulaznice je 400 Kn.

  Učenici, studenti, umirovljenici i pretplatnici ciklusa Lisinski subotom mogu ostvariti 10% popusta, a članovi Jazz kluba Zagreb i osobe s invaliditetom 30% popusta.

  Muziku podržava