Nan deSKA?! šalje Akustiku na godišnji

  1493

  Akustika: Nan deSKA?!

  Datum i vrijeme: Utorak, 31.5.2011. @ 19:00
  Mjesto održavanja: Rockmark Zagreb , Berislavićeva 13

  Posljednji utorak u mjesecu svibnju bit će ujedno i posljednji akustični utorak u Rockmarku u ovoj sezoni – Akustika nakon 31. svibnja pakira stvari i bježi na zasluženi odmor.

  Tom prigodom, sezonu akustičnih svirki na našoj malenoj pozornici glazbene knjižare kraju će privesti zagrebački ska-reggae bend Nan deSKA?!. Ako se pitate što uopće znači naziv ovog benda, odmah vam nudimo i odgovor – Nan deSKA?! znači ‘Što je to?’ na japanskom jeziku.

  Skupina je osnovana 2003. godine i originalno su započeli svirati mješavinu ska-reggae glazbe, no tijekom godina u njihov zvuk su se uvukle i primjese funka, popa, rocka i neizostavnog disca. Iza sebe imaju niz koncerata, od raznih festivalskih i samostalnih nastupa, a mogu se pohvaliti i kako su dijelili pozornicu s jednim od najvećih ska bendova u povijesti, s američkim The Slackersima.Početkom prošle godine ozbiljno su se primili posla snimanja albuma, a rezultat toga je prvijenac “Repetitio est mater studiorum… orum”, koji sadrži deset autorskih skladbi. Iako album još nije ugledao svjetlo dana, s njega su već ‘skinuta’ tri singla, od kojih je aktualan “Kaktusi”, pjesma za koju je snimljen i videospot.

  Rasplesana, opuštena atmosfera glavna je karakteristika njihovih nastupa, što vjerujemo da će prirediti i u Rockmarku, gdje će nastupiti u četveročlanoj postavi.

  Muziku podržava

  Svirka, kao i uvijek do sada, počinje u 19 sati, a ulaz je besplatan.

  Nan deSKA?! – web // YouTube // Facebook // MySpace

  Akustika @ Rockmark – Facebook // Twitter // akustika@rockmark.net

  (Ovaj projekt sufinancirao je HDS ZAMP iz fonda sredstava koje služba ZAMP prikupi na ime prava na naknadu za prazne medije, a koja se sukladno odredbi Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima dodjeljuju temeljem Natječaja HDS-a za potporu projekata s područja popularne glazbe)

  Muziku podržava