Nakon Šibenika, GusGus i u Zagrebu

  526

  Nakon ovogodišnjeg ljetnog nastupa na tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku, islandski elektronski trojac GusGus potvrdio je dolazak i u metropolu ove jeseni.

  U Tvornicu kulture dolaze na sam blagdan Sv. Nikole (6. prosinca), netom nakon izdavanja novog albuma “Lies Are More Flexible” koji će svjetlo dana ugledati krajem studenoga – tako će zagrebačka publika među prvima imati priliku uživo čuti pjesme s njihovog najnovijeg izdanja.

  Muziku podržava

  Bend se oformio 1995. u Reykjaviku kao umjetnički kolektiv i od tada pa do danas izbacio devet studijskih albuma od kojih je najveći uspjeh ostvario “Arabian Horse” iz 2011. godine. Surađivali su i s mnogim velikanima electro i pop scene. Samo neki od njih su Bjork, Roisin Murphy, Depeche Mode i Sigur Ros.

  Poznati su po eklektičnom zvuku i nekonvencionalnoj fuziji techna, trip-hopa i housea, uspješno ukomponiranoj s drugim glazbenim žanrovima, a uz njih se veže i pojam “techno-soul”.

  Early Bird ulaznice po cijeni od 149 kn moguće je kupiti u sustavu i na svim prodajnim mjestima Eventima (u Zagrebu glazbena knjižara Rockmark), od 3. studenoga (od 10 sati) do 13. studenoga, nakon čega će cijena ulaznica iznositi 179 kn.

  Muziku podržava