Najavljena 21. Proljetna revija jazza

  2104

  21. PRJ: Matija Dedić Trio

  70Kn
  Datum i vrijeme: Srijeda, 16.3.2011. @ 20:00
  Mjesto održavanja: K.D. Vatroslava Lisinskog – mala dvorana Zagreb , Trg Stjepana Radića 4

  Od 16. do 19. ožujka u maloj dvorani Lisinski održat će se 21. Proljetna reviju jazza. Revija će tradicionalno imati težište na domaćim glazbenim snagama, no imat će i svoju međunarodnu komponentu.

  Prva večer rezervirana je za Matiju Dedića i njegov trio u kojem djeluju američki glazbenici Vicente Archer (kontrabas) i Kendrick Scott (bubnjevi), s kojima je snimio nosač zvuka MD in NYC.

  Druge će se večeri predstaviti riječki sastav LeKap Quartet pjevačice Lele Kaplowitz, kojima će se pridružiti trubač Davor Križić. Te večeri će također biti održana tradicionalna smotra Nove nade jazza “Marjan Marjanović”, koja svake godine predstavlja mlade i neafirmirane glazbenike u svijetu jazza.

  Muziku podržava

  U petak, 18. ožujka obilježit će se 20. obljetnica djelovanja i novi nosač zvuka Zagreb jazz portreta, a u drugom dijelu programa nastupit će splitski sastav Black Coffe uz talijanskog pijanista Danielea di Bonaventuru.

  Revija će se zatvoriti u subotu kad će nastupiti dva izvođača. Gitarist Milan Lulić će otvoriti večer i time proslaviti svoj 75. rođendan. Riječ je o međunarodno najznačajnijem hrvatskom gitaristu, koji preko pola stoljeća živi u Njemačkoj. Tamo je svirao u glasovitom WDR Big Bandu, a u Hrvatskoj nastupa rijetko.

  Na kraju će nastupiti jedan od najznačajnijih europskih glazbenika na razmeđi jazza i elektroničke glazbe, nizozemski saksofonist Yuri Honing projektom ‘Wired Paradise’.

  Ulaznice po cijeni od 50 i 70 kuna u prodaji su na blagajni zagrebačke dvorane Lisinski.

  Muziku podržava