Mortiis i Combichrist zajedno u Zagrebu!

  3727

  Combichrist + Mortiis + Substaat

  135Kn
  Datum i vrijeme: Subota, 5.3.2011. @ 20:00
  Mjesto održavanja: Boogaloo Club – velika dvorana Zagreb , Vukovarska 68

  Zanimljivi glazbenik Havard Ellefsen, poznatiji kao vođa benda Mortiis najavio je svoju dvomjesečnu europsku turneju.

  Tijekom siječnja, veljače i ožujka proći će starim kontinentom, a u sklopu tog putovanja 5. ožujka će posjetiti i zagrebački Boogaloo.

  Zajedno s njim, na turneji će nastupati i zli-elektro sastav Combichrist, a kombinaciju je Mortiis opisao: “Combicrist i Mortiis su možda drugačiji bendovi, ali u osnovi to je jako slično. Imamo ‘odjebi’ stav koji je glazbeno izrečen na drugačiji način. No, energija je tu i znam da će fanovi oba benda shvatiti kakvi će to koncerti biti.”

  Muziku podržava

  Inače, Mortiis je poznat kao rani basist black metal benda Empereor nakon čega je krenuo u solo projekte – puno elektronskije, mračnije i ambijentalnije. Njeguje pomalo bizaran izgled na pozornici, pa su svojevremeno kolale i glasine kako se trajno izoperirao u nekakvog trola ili goblina.

  Brojni solo albumi, filmovi i izdanja doveli su ga do trenutka u karijeri kada bi trebao izaći njegov novi album “The Great Deceiver“. U biti, radi se o kombinaciji dva izdanja, od kojih je preludij tom albumu “Perfectly Defect”, djelo koje je moguće potpuno besplatno skinuti na njegovoj oficijalnoj stranici.

  Partnere na turneju – Combichrist, agresivni electro bend imali smo prilike upoznati ove godine kada su bili predgrupa velikom Rammsteinu.

  Više službenih detalja donijet ćemo uskoro.

  Muziku podržava