“Moderno trijezan” S3ngsa akustično u Rockmarku

  1575

  Akustika: S3ngs

  Datum i vrijeme: Utorak, 3.5.2011. @ 19:00
  Mjesto održavanja: Rockmark Zagreb , Berislavićeva 13

  Zagrebačka rock trojka S3ngs nastupit će 3. svibnja u Rockmarku, i u sklopu Akustike predstaviti svoj debitantski album u akustičnom izdanju.

  Bend čine trojica prijatelja Čaka, Emer i Lički, a aktivni su od 2006. godine. U posljednje četiri godine odradili su više od 70 koncerata diljem Hrvatske, BiH i Slovenije, izdali dva EP-a “Gledam Balkan sa balkona” i “S čim da te lupim?”, a prošle godine izašao je i njihov debitantski album “Moderno trijezan” za nezavisnu etiketu OSA Media. Iako su izbačeni iz konkurencije za ovogodišnju diskografsku nagradu Porin, gdje se kao razlog navodi ‘nestandardni’ izbor CD medija, momci se mogu pohvaliti nominacijom za regionalnu nagradu Davorin, u kategoriji “Prva nagrada Indexi”.

  Također, trenutno rade i na promociji video spota, snimljenog za pjesmu, ujedno i prvi singl, “Disciplina”.

  A S3ngsi su nam imali i ponešto za reći…

  Muziku podržava

  O albumu “Moderno trijezan“…
  …”Moderan je prvi službeni album S3ngsa, sniman kroz 2010. godinu a izdan 20.10.2010. Objedinjuje izabrane pjesme koje su nastale u zadnjih 4-5 godina, a većina je i bila na starim EP snimkama (“Gledam Balkan s balkona i “S čim da te lupim?”) Teme koje se protežu su čovjek naspram svega, ulica, mašta, te doza ironije kojom želimo potaknuti na povratak pjesme kao nositelja poruke, zdravog razmišljanja, glasa mladih i uzvika realnog i opravdanog bunta koji kronično fali u našem društvu.

  Smatramo da je za prvi album čist ‘fajn’, još uvijek radimo promociju, a vani je i spot za stvar “Disciplina”. Skinut ćemo još 2-3 stvari s albuma, a onda na snimanje novih materijala. Također, ugodno su nas iznenadile jako dobre, dapače izvrsne recenzije. To nam daje zeleno svijetlo i volju za dalje.”

  Bili su i predgrupa Manu Chao
  …”Pa mi kad smo izletili bilo je valjda oko 2.000 ljudi. Osjećaj je bio sjajan, nadam se da smo uspjeli prenijeti pokoju poruku i doći do novih uha. Čuli smo od mnogih da je tonac uspio ‘oplemeniti’ zvuk al’ šta ćeš, ni prvi ni zadnji.

  Inače, mrak iskustvo, mislimo da je feedback bio jako dobar. S3ngsi imaju na jesen 5 godina od prvog koncerta, tako da smo to doživjeli kao nagradu za rad, upornost i preživljavanje u zadnjih 4.5 godine na ovoj sceni bez medija, a kamo li glazbenog časopisa.”

  Akustična svirka u Rockmarku…
  …” Ogoljela tri instrumenta na ‘anplagd’ verziji. Nismo ti mi neki opasni svirači, al’ kad kresnemo, kresnemo sa osjećajem. Svirat ćemo “Modernog” i pokoju novu, pokoju neizdanu i tak. Uzmite pivicu i dođite se družiti”.

  Početak svirke je u 19 sati, a ulaz je besplatan.

  S3ngs – web // Facebook // MySpace // YouTube

  Akustika @ Rockmark – Facebook // Twitter // akustika@rockmark.net

  (Ovaj projekt sufinancirao je HDS ZAMP iz fonda sredstava koje služba
  ZAMP prikupi na ime prava na naknadu za prazne medije, a koja se
  sukladno odredbi Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima dodjeljuju
  temeljem Natječaja HDS-a za potporu projekata s područja popularne
  glazbe)

  Muziku podržava