Poljska black metal atrakcija Mgla premijerno u Hrvatskoj

  1532

  Jedan od trenutno najpopularnijih black metal bendova u svijetu, Mgla, po prvi put stiže u Hrvatsku, u zagrebačku Močvaru, 6. rujna.

  Mgla se u vrlo kratkom roku svrstala na sam vrh black metala i postala jedan od najtraženijih bendova tog žanra danas. Započet kao solo projekt tajnovitog “M” u Krakovu, Mgla najprije izdaje nekoliko EP izdanja te 2008. i svoj prvi full length album “Groza”. Nakon njega je uslijedio vrlo zapaženi album “With Hearts Toward None” (2012.) i odlični “Exercises In Futility” (2015.), koji se smatra jednim od najboljih black metal albuma ovoga desetljeća.

  Muziku podržava

  Zanimljivo, bend je počeo svirati uživo u punom sastavu tek nakon izlaska albuma 2012. godine, što samo dodatno potvrđuje koliko se brzo vinuo u sam vrh europske metal scene. Karakterizira ih svojevrsna depersonaliziranost i dehumaniziranost u njihovoj scenskoj pojavi.

  Kao support s njima dolaze black metalci Martwa Aura i black doomeri Above Aurora.

  Informacije o pretprodaji ulaznica bit će dostupne uskoro, a cijena će biti 110 kuna (early bird), 130 u pretprodaji, odnosno 150 kuna na ulazu ako ih ostane.

  Muziku podržava