Mark Lanegan vraća se u Tvornicu nakon dvije godine!

  990

  Mark Lanegan Band @ Tvornica

  120kn
  Datum i vrijeme: Utorak, 26.11.2019. @ 0:00
  Mjesto održavanja: Tvornica kulture Zagreb , Šubićeva 2

  Mark Lanegan se vraća u Zagreb nakon dvije godine! Prije nešto manje od mjesec dana objavio je album “Somebody’s Knocking”, koji će 26.11. predstaviti i našoj publici u Tvornici Kulture u sklopu Fall festa.

  Lanegan je s glazbenom karijerom startao 1984. kada je okupio psihodelični grunge bend Screaming Trees, s kojim je ostvario veliki uspjeh albumom “Sweet Oblivion”. Šest godina kasnije izbacio je svoj prvi solo album “Winding Sheet” te je od tada objavio 12 albuma, od kojih je najhvaljeniji album iz 2004. “Bubblegum”. U svojoj dugogodišnjoj karijeri, surađivao je s izvođačima kao što su PJ Harvey, Isobel Campbell, Duke Garwood te s bendovima Soulsavers i Queens of the Stone Age. Dok je bio u Screaming Treesima, surađivao je i s Nirvanom. Njegov glas uspoređuju s glasom Leonarda Cohena i Tom Waitsa.

  Muziku podržava

  Publiku će prije Lanegana zagrijati kultni britanski post-punk bend The Membranes te zagrebački The Lesser Men, koji su nedavno izbacili svoj treći album “References, Reflections: Revelations”.

  Koncert se održava u sklopu Fall festivala, u sklopu kojeg je održan koncert Acid Mothers Templea, a još će se održati koncerti Lanegana, Repetitora i Acid Araba.

  Cijena ulaznice do 25.11. je 120 kn, a na dan koncerta bit će 150 kn. Ulaznice možete uzeti putem Entria. Do povoljnijih ulaznica možeš putem našeg FanCluba.

  Službena satnica:

  19:30 Ulaz
  20:00 Lesser Men
  20:45 Membranes
  21:40 Mark Lanegan Band

  Muziku podržava