Marčelo svira prva dva albuma na Sviraj Stare

  468

  Sviraj Stare: Marčelo

  65Kn – 85Kn
  Datum i vrijeme: Petak, 24.11.2017. @ 21:00
  Mjesto održavanja: Vintage Industrial Bar Zagreb , Savska ulica 160

  Na drugi ovosezonski koncert koncepta Sviraj Stare u Vintage Industrial Bar 24. studenog stiže talentirani srpski glazbenik Marčelo. Setlista sastavljena od pjesama isključivo s prva dva albuma “De Facto” (2003.) i “Puzzle Shock” (2005.) predstavlja podjednako jedinstvenu glazbenu poslasticu i vremeplov na početke njegove bogate petnaestogodišnje karijere.

  Ovaj uspješni i nagrađivani pisac glazbe, proze i novinskih kolumni izrastao je u jednog od najmoćnijih i najpopularnijih liričara u regiji. Prvi album De Facto iz 2003. naišao je na hvalospjeve publike i kritike koja ga je prozvala “glasom generacije”. Te je godine bio najprodavaniji album u Srbiji i ujedno prvi poslijeratni album koji je ujedinio nove glazbene snage s područja cijele bivše države, uz gostovanja imena kao što su Edo Maajka, Elemental i Disciplinska Komisija.

  Muziku podržava

  Album Puzzle Shock izlazi 2005. godine i donosi hitove kao što su “Otkucaji”, “Šarada”, “Pozerište” i “Novi Vavilon”. Po izlasku sjeda na vrhove ljestvica i zbog eklektičnog pristupa skladanju uz brojne utjecaje jazza, rocka i funka širi Marčelovu bazu fanova na ljude izvan tipičnih hip-hop krugova. Album je osvojio brojne nagrade, uključujući TV Metropolis nagradu za najbolju pjesmu, Davorina za najbolji urbani album, dok je spot za Pozerište uvršten u World Chart Express europskog MTV-ja.

  Pretprodaja ulaznica po cijeni od 65 kn kreće 17. listopada. Na dan koncerta cijena ulaznice iznosi 85 kn. Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop i Vintage Industrial Bar.

  Muziku podržava