Mando Diao u Zagrebu u solo varijanti

  1756

  Mando Diao + The OBGMs

  170Kn
  Datum i vrijeme: Srijeda, 7.2.2018. @ 20:30
  Mjesto održavanja: Vintage Industrial Bar Zagreb , Savska ulica 160

  Slavna švedska rock četvorka i jedan od najuspješnijih švedskih izvoznih glazbenih proizvoda, Mando Diao, vraća se 7. veljače u Zagreb, gdje će nastupiti na Zagrebačkom velesajmu u Paviljonu 9 u organizaciji INmusic festivala.

  Nakon premijernog nastupa pred hrvatskom publikom upravo na INmusic festivalu 2012. godine, ovo će im biti dugoočekivani prvi samostalni koncert u Zagrebu, u sklopu nove europske turneje.

  Muziku podržava

  Bend su osnovali Björn Dixgärd i Daniel Häglund 1999. godine nakon višegodišnje zajedničke suradnje u sklopu benda Butler. Već prvi nastupi po švedskim klubovima privukli su pažnju publike i kritike, a ubrzo je uslijedio i ugovor s izdavačkom kućom EMI. Prvi album “Bring ‘Em In” u Švedskoj izdaju 2002., a 2004. godine međunarodno izdanje albuma lansira zavidnu međunarodnu karijeru.

  Uslijedili su još uspješniji i međunarodno izvrsno primljeni “Hurricane Bar” 2004. godine, “Ode to Ochrasy” 2006. godine, “Never Seen The Light Of Day” u 2007. godini, a kulminaciju međunarodne karijere doživjeli su s petim studijskim albumom “Give Me Fire” iz 2009. godine na kojemu se nalazi i njhov najveći hit “Dance With Somebody”. Nakon kompilacije najvećih hitova, u 2012. godini bend se okreće svojoj matičnoj publici i snima prvi album s tekstovima isključivo na švedskom jeziku, a 2014. eksperimentiraju i s elektro rock zvukom te izdaju sedmi studijski album “Ælita”. U svibnju ove godine izdali su osmi studijski album “Good Times” i započeli novo poglavlje benda.

  Ulaznice su dostupne po najpovoljnijoj cijeni od 170 kuna putem službenog webshopa INmusic festivala i u Dirty Old Shopu do 1. prosnica.

  Muziku podržava