Mađarski virtuoz Peter Bence dolazi u Lisinski

  484

  Veliku dvoranu KD Vatroslav Lisinski u Zagrebu 2. lipnja iduće godine ispunit će zvuci klavira u izvedbi mađarskog virtuoza pijanista, Petera Bencea, kojem je ovo prvi put da svira u Hrvatskoj.

  Međunardno je prepoznat, uvaženi virtuoz pijanist, skladatelj i producent, koji je osvojio Internet obradama Michael Jacksona, Queena i Sie, na čemu je sakupio preko 200 milijuna pregleda, uz obradu pjesme “Despacito”.

  Muziku podržava

  Kao dvogodišnjak svira klavir, sa sedam godina napisao je prvu kompoziciju, s 11 godina izdao je album, ima 200 milijuna pregleda na YouTubeu i Facebooku te osim što je osvojio društvene mreže, rasprodaje i koncerte diljem svijeta.

  Unatoč izvanrednom glazbenom obrazovanju – nakon osnovne glazbene škole, nastavlja obrazovanje na Berklee College of Music u Bostonu, najveći utjecaj na njega ostavlja Michael Jackson. Upravo 2015. godine stavlja svoju prvu obradu Michael Jacksonove pjesme “Bad” i tu počinje povijest – 10 milijuna pregleda u samo nekoliko dana. Samo u prošloj godini je odsvirao 20 koncerata na 4 kontinenata, uključujući i nastup na otvorenju glazbenog festivala BBC PROM, u Londonu, pred 50.000 gledatelja.

  Od klasične do filmske glazbe, od rocka do popa, od Bacha do Michael Jacksona i Queena, Peter Bence ruši sve barijere između klasične i moderne glazbe energičnom i ekspresivnom izvedbom.

  Ulaznice su u prodaji od petka 17. studenog po cijeni od 180 do 290 kn. Mogu se kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima (u Zagrebu glazbena knjižara Rockmark).

  Muziku podržava