M.I.A. najavljena kao prva gošća nove sezone Filozofskog teatra

  2795

  Prva gošća dugo očekivane nove sezone Filozofskoga teatra u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu, svjetski je poznata reperica M.I.A. koja će gostovati 19. studenoga.

  Časopis Time proglasio ju je jednom od najutjecajnijih osoba na svijetu, a M.I.A. još uvijek drži rekord kao jedina izvođačica koja je istodobno bila nominirana za Oscar, Grammy i Mercury. Iza nje je pet studijskih albuma. Pravog imena Mathangi Maya Arulpragasam, ova reperica sa Šri Lanke pažnju je privukla svojim nastupima, uličnim hip-hopom i provokativnim spotovima.

  Komentirajući to što u zagrebački HNK stiže zvijezda njezina profila, urednik Filozofskoga teatra Srećko Horvat kaže: “Još otkada smo pokrenuli Filozofski teatar, najavili smo da ćemo uvijek pokušavati izaći iz očekivanih okvira i temama i odabirom gostiju. Ako danas na umjetničkoj sceni postoji netko tko je izašao iz svih očekivanih okvira, onda je to definitivno M.I.A. Ovo je prvi put da dolazi u Hrvatsku i iznimno mi je drago što upravo s njenim nastupom otvaramo novu sezonu Filozofskoga teatra. S obzirom da ni jači glazbeni festivali još nisu uspjeli dovesti M.I.A. u širu regiju, sugeriram da požurite po karte.”

  497 Shares
  Muziku podržava