Limpe Fuchs – izvorni krautrock u Tvornici

  715

  Limpe Fuchs

  35Kn
  Datum i vrijeme: Ponedjeljak, 24.10.2011. @ 21:00
  Mjesto održavanja: Tvornica kulture Zagreb , Šubićeva 2

  U ponedjeljak, 24. listopada, Tvornica kulture ugostit će Limpe Fuchs, jednu od glavnih akterica rađanja krautrock scene s kraja ’60-ih godina.

  Prije njezinog koncerta bit će prikazan dokumentarni film “Anima Sound: Europa Tournee Mit 20km/h” koji će u 35 minuta prikazati kako je izgledala njemačka krautrock scena ’70-ih godina.

  Film prikazuje kako je održana DIY turneja benda Anima Sound godine 1971. Prije nego je Black Flag bljesnuo na sceni, supružnici, improvizatori Limpe i Paul Fuchs održali su turneju u ručno rađenoj drvenoj kućici koju su vozili na traktoru. Na putujućoj, ruralnoj glazbenoj ‘kutiji’ izvodili su koncerte na slučajno odabranim mjestima pred par prolaznika kao i na trgovima velikih gradova pred masom ljudi. Svirali su glazbu potpuno oslobođenu forme, na bubnjevima, ručno rađenim instrumentima i elektronskim glazbenim napravama.

  Muziku podržava

  Nakon projekcije filma, Limpe će na svojim ručno rađenim instrumentima, velikih dimenzija, izrađenih od granita , čelika i drveta, odsvirati kompoziciju koju stvara/komponira na licu mjesta.

  Limpe Fuchs rođena je 1941. godine, a početkom ’60-ih sa suprugom Paulom Fuchseom osniva bend Anima Sound kojim su optimizirali marginaliziranu ‘freak’ scenu ’60-ih i ’70-ih i vrlo često se spominju kao glavni utjecaji krautrock, “Anima Anarchic” kompozicija iz tog vremena.

  Cijena ulaznice iznosi 35 kuna.

  Muziku podržava