Lightning Bolt spremaju zvučni napad u klubu Močvara

  Dvije godine nakon nastupa na SuperUho festivalu američki noise rockeri Lightning Bolt odlučili su posjetiti i našu metropolu. Mjesto zvučnog napada je klub Močvara, a datum je 26. siječnja iduće godine.

  Riječ je o bendu koji čine Brian Chippendale na bubnjevima i vokalu te Brian Gibson na bas gitari, a koji je u gotovo dva desetljeća postojanja revolucionizirao noise rock u nesagledivim razmjerima. No ono što ih najviše karakterizira su nezaboravne svirke, odnosno ludilo koje ih inspirira kao i neposredna interakcija s publikom. Dakle, budite spremni na kaotični, razorni i bučni nastup do granice uništenja najotpornijeg seta zvučnika.

  Muziku podržava

  Posljednji, i dalje aktualan, šesti po redu studijski album pod nazivom ”Fantasy Empire”, na svojevrstan način otpušta sve kočnice konstantnog pritiska u glazbenom smislu.

  Koncert će otvoriti dj. flugvél og geimskip iza koje se krije Steinunn Hardardottiru, Islanđanka čiju glazbu definiraju zaigrani bitovi, kul basevi, lako pamtljive melodije i piskutavi vokal.

  Njezine izvedbe su šarene i poetične, a bave se stranim svjetovima, tajnama, snovima i noćnim avanturama. Upravo ta čudna mješavine glazbe, horor priča, poezije i kazališta ostavlja kod publike dvojbu nalaze li se u lucidnom snu ili na putovanju po rubu svemira.

  Mali savjet: ponesite čepiće za uši.

  U prodaji su early bird ulaznice koje možete kupiti do 16. prosinca po cijeni od 65 kn. Cijena od 75 kn vrijedi od 17. prosinca do 18. siječnja 2019., dok će na dan koncerta cijena ulaznice iznositi 90 kn. Mogu se kupiti putem sustava Entrio (u Zagrebu glazbena knjižara Rockmark).

  35 Shares
  Muziku podržava