Lambchop napokon u Zagrebu

  1175

  Lambchop

  Besplatno
  Datum i vrijeme: Utorak, 27.4.2004. @ 20:00
  Mjesto održavanja: SC – Kino Zagreb , Savska cesta 25

  Dana 27. travnja u kinu SC-a u Zagrebu nastupit će bend koji je jedan od glavnih predstavnika americane, Lambchop. Bit će to prvi koncert nashvilskog benda predvočenih Kurt Wagnerom u Hrvatskoj, a nastupit će u sklopu festivala Žedno uho, te biti najveći predstavnik spomenutnog festivala. Koncert počinje točno u 21 sat, dok će se vrata dvorane otvoriti u 20 sati.

  Njihov album “Nixon” iz 2000. godine gotovo su svi rock magazini stavili u vrh najboljih albuma te godine. Lambchop dolaze iz Nashvillea, ali njihova americana nema veze s nešvilskom kuruzom. Posrijedi je fini spoj indie-rocka, soula i countrya. Lambchop su jedno od najznačajnijih imena americane, a na sceni im postava varira od 13 do 18 članova i uključuje ciieli niz vanrednih instrumentalista na čelu s Kurt Wagnerom, glavnim autorom benda, gitaristom i pjevačem osebujna i prepoznatljiva glasa.

  Novi dvostruki album Lambchopa “Aw C’ Mon/No You C’ Mon” učvrstio je poziciju benda kao vjerojatno najpopularniji američkim underground bend na svijetu, a prema svim pozitivnim najavama treba očkivati da će ovaj koncert biti jedan od vrhunaca koncertne sezone.

  Muziku podržava

  Donosimo vam neke od hvalospjeva upućenih njihovom novom dvostrukom albumu, koji je u većini časopisa u kojima je recenziran proglašen albumom mjeseca.

  “As is the case whenever Wagner’s velvet croon wraps itself around a night that ends so late it’s already morning…there really isn’t a critic in the world who can touch him.” Alternative Press

  “These two discs would have made for a fine double album, and if Lambchop have chosen to regard them as two separate entities, that just means they’ve released two of the finest albums of 2004 instead of just one.” allmusic.com

  Muziku podržava