Kubanska jazz legenda Arturo Sandoval u Rijeci

  2178

  Kubanska jazz legenda, trubač Arturo Sandoval, po prvi će puta nastupiti u Hrvatskoj na šestom izdanju Riječkih ljetnih noći u petak, 17. srpnja.

  Sandoval je poznat po svojoj virtuoznom sviranju kubanskog jazza i swing standarda koji naprosto potiču slušatelje na ples, a za ovaj doprinos glazbi ga je osobno honorirala jazz legenda Dizzy Gillespie.

  Ovaj je Kubanac osim prepoznatljivim sviranjem trube i kilnice, status izgradio skladanjem jazz i klasične glazbe. Na poziv filmskog skladatelja Johna Williamsa surađivao je s Londonskim simfonijskim orkestrom.

  Muziku podržava

  U svoja četiri desetljeća djelovanja osvojio je nekoliko najprestižnijih diskografskih nagrada poput Grammya i Billboard nagrada. Spomenimo i kako su njegovi lik i djelo zabilježeni na velikom platnu u filmu “For Love or Country: The Arturo Sandoval Story“, a Sandovala je utjelovio slavni Andy Garcia.

  Ovaj šesdesetogodišnjak i dalje je nevjerojatno vitalan i vedar, što potvrđuje i nastup na dodjeli nagrade Grammy 2004. godine s rasplesanim Justineom Timberlakeom.

  Posljednji studijski album “Rumba Palace” objavio je 2007. godine.

  Cijena ulaznice je 250 kuna i možete ih nabaviti na blagajni riječkog Kazališta (Verdijeva 5a); kulturaplus.com, Turističkom informativnom centru (Korzo 33a, Rijeka) te na svim prodajnim mjestima sustava Eventim (u Zagrebu Berislavićeva 13) – (link na muzika.hr – Kupovina ulaznica).

  Muziku podržava