Konačno dolazi i Flogging Molly u Zagreb

  16305

  Dirty Old Booking u suradnji s Kulturom promjene SC-a dovodi legendarni losangelski celtic punk bend Flogging Molly u Zagreb 14. lipnja, na zahtjev velikog broja privrženih fanova u Hrvatskoj.

  Osnivač, tekstopisac i pjevač Dave King je pri dolasku u SAD proživljavao pravu imigracijsku farsu zbog čega nije mogao kući u Irsku više od osam godina što se jako osjeća i na tekstovima njihovih pjesama.

  Inače, osnovani su 1997. godine i do sada su izdali četiri studijska i nekoliko albuma uživo od kojih je posljednji “Float” postigao značajne uspjehe na američkoj Billboard ljestici, zauzevši visoko 4. mjesto u prvom tjednu po objavljivanju albuma.

  Muziku podržava

  Dosad su prodali više od milijun i pol svojih nosača zvuka, a na njihovu popularnost dodatno ukazuje činjenica da su na velikim svjetskim turnejama gotovo cijelo vrijeme. Njihove pjesme su posuđivane i za mnoge serije i filmove poput “Mr. and Mrs. Smith”, “Weeds”, “Bones” i “Gilmore Girls”.

  Poznato je da su glavni uzori Flogging Mollya skupine The Dubliners, The Pogues, Stiff Little Fingers i posebno The Clash i Joe Strummer. Baš Strummeru i Johnny Cashu su posvetili svoj album “Within A Mile Of Home” iz 2004.

  Mjesto održavanja je dvorište SC-a, a ulaznice po cijeni od 120 kuna moći će se uskoro kupiti u zagrebačkom Dirty Old Shopu.

  Muziku podržava