Julian Lage otvara prvi Avantgarde Jazz Festival u Rovinju

  2538

  1. Avantgarde Jazz Festival: Julian Lage Group

  160Kn - 200Kn
  Datum i vrijeme: Petak, 13.5.2011. @ 20:00
  Mjesto održavanja: Monte Mullini Rovinj , A. Smareglia bb

  Prvo izdanje Avantgarde Jazz Festivala održat će se ove godine u Rovinju, gdje će u tri mjeseca – od svibnja do srpnja – na različitim lokacijama nastupiti šest svjetski poznatih jazz imena među kojima i Julian Lage, George Benson, te Chick Corea.

  Festival će u petak, 13. svibnja, otvoriti Julian Lage Group koncertom u Maistrinom boutique hotelu Monte Mulini. Julian Lage je mladi skladatelj, aranžer i gitarist koji istodobno oduševljava i inspirira obožavatelje i glazbenike. Proglašen čudom od djeteta, Lage je javno počeo nastupati kao šestogodišnjak, a samo dvije godine poslije svirao je s legendarnim Carlosom Santanom.Marc Becker je o njemu snimio za Oscara nominirani dokumentarni film “Jules at Eight”, a kao 13-godišnjak, 2000. je godine nastupio na dodjeli nagrade Grammy. Poznat je po svojoj virtuoznosti i reputaciji svestranog glazbenika koji u svoj pristup uključuje elemente jazza, bluesa, folka, indijske i klasične glazbe.

  U Rovinju će uz njega nastupiti i Tupac Mantilla (bubnjevi/perkusije), Jorge Roeder (kontrabas), Dan Blake (saksofon), te Aristides Rivas (violončelo).

  Muziku podržava

  Ulaznice za koncert Julian Lage Group moguće je kupiti u Maistrinim
  hotelima: Monte Mulini, Eden, Park i Adriatic te na prodajnim mjestima
  sustava Eventim (na
  Muzika.hr – kupovina ulaznica). Cijena ulaznica u pretprodaji iznosi 160 kn (Zona II) i 200 kn (Zona I).

  Nakon Juliana Lagea, 27. svibnja će na pozornici Monte nastupiti Anat Cohen Quartet, predvođen izraelskom multiinstrumentalisticom i jednom od ponajboljih klarinetistica na svijetu, dok će 10. lipnja u hotelu Monte Mulini sa svojim trijom nastupiti priznati orguljaš i klavijaturist, često nazivan praocem Acid Jazza, Dr. Lonnie Smith.

  U srpnju publiku očekuju tri jazz koncerta. Prvi od njih održat će, 1. srpnja u hotelu Monte Mulini, New Gary Burton Quartet na čelu s Garyjem Burtonom, glazbenikom koji je predstavio svijetu stil sviranja vibrafona s četiri palice i popularizirao duet format u jazzu.

  Tjedan dana nakon New Gary Burton Quarteta, 8. srpnja, u bivšoj Tvornici duhana Rovinj uslijedit će koncert jednog od najpoznatijh pop i R&B pjevača, ujedno i vrhunskog jazz gitarista te višestrukog dobitnika Grammyja, Georgea Bensona, dok će Return to Forever IV, vodeća skupina jazz fusion pokreta 70-ih koju predvodi Chick Corea, nastupiti 17. srpnja na travnjaku hotela Eden.

  Uskoro više informacija o ulaznicama za ostale koncerte u sklopu Avantgarde Jazz Festivala.

  Muziku podržava
  Stisni