Josipa Lisac sprema prvi samostalan koncert na zagrebačkoj Šalati

  1438

  Upravo je potvrđeno kako će Josipa Lisac, u subotu 6. srpnja, održati prvi samostalan koncert na zagrebačkom stadionu Šalata. Prostor će samo za ovu priliku biti pretvorenom u veliko kazalište na otvorenom, s isključivo sjedećim mjestima, a Josipa će svoju publiku provesti kroz svoj golemi katalog pjesama koji obuhvaća više od 50 godina stvaralaštva.

  Posebne zanimljivosti ovog nastupa su da će ovo biti Josipin prvi solo nastup na Šalati u karijeri, kao i podatak da će, nakon više od 10 godina, održati jedan zagrebački nastup izvan svojih tradicionalnih prosinačkih. Kroz proteklih puno prosinaca Josipa je obišla sve veće koncertne prostore u Zagrebu i svaki više puta rasprodala, od Lisinskog i HNK, preko Tvornice kulture i Laube, do Doma spotova i Cibone. Ti koncerti, posvećeni Karlu Metikošu imaju čvrstu i važnu poveznicu i s ovim, upravo objavljenim. Naime baš je na Šalati Karlo održao prve povratničke koncerte u domovinu nakon velike svjetske turneje na kojoj je nastupao kao Matt Collins. Na dva koncerta sredinom 60-ih godina prošlog stoljeća gledalo ga je i slušalo više od 12,000 ljudi, a posebno upečatljiv bio je prvi koncert, po strahovitom pljusku, kada je 6,000 ljudi pod kišobranima satima čekalo Matta Collinsa, najveću rock’n’roll zvijezdu tadašanje države.

  Muziku podržava

  Od aktualnih novosti, poznato je kako je Josipa nedavno objavila album “Josipa Lisac from Croatia Records studio…tu u mojoj duši stanuješ…”, nedavno je ulovila čak pet nominacija za Porin, a protekli vikend rasprodala veliki koncert u SNP-u u Novom Sadu.

  Ulaznice za koncert u prodaju kreću u četvrtak, 28. veljače u 09:00. Postoje 4 sektora: Premium parter po 260 kn, Parter sjedenje po 190 kn, Tribina slobodno sjedenje 130 kn i VIP tribina slobodno sjedenje 350 kn. Navedene cijene biti će aktualne do 30. travnja nakon čega će poskupjeti. Naravno, broj ulaznica po sektorima je ograničen. Mogu se kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima (u Zagrebu glazbena knjižara Rockmark).

  287 Shares
  Muziku podržava