Još ponešto bitno o prvom Metalfestu u Hrvatskoj

  2243

  Metalfest Croatia

  Datum i vrijeme: Subota, 2.6.2012. @ 12:00
  Mjesto održavanja: Puntamika Zadar

  Malo po malo otkrivaju se novi detalji vezani za Metalfest Croatia koji će se prvi put održati iduće godine od 2. do 5. lipnja u Zadru.

  Prve bendove i prve informacije o ulaznicama koje se prodaju do 31. listopada već smo upoznali, a sada donosimo i nove vijesti: o ulaznicama, o prijavama bendova i o samom mjestu održavanja.

  Od 1. studenog 2011. do 28. veljače 2012. cijena ulaznica bit će 359 kuna (49 €), od 1. do 31. ožujka – 389 kuna (54 €), od 1. – 30. travnja – 429 kuna (59 €), a od 1. svibnja do 1. lipnja – 469 kuna (64 €), plus pretprodajna naknada, dok će na blagajni festivala koštati 639 kuna (89 €). Ulaznice će biti u prodaji putem Interneta, te na prodajnim mjestima koja ćemo saznati uskoro.

  U cijenu ulaznice nije uračunata cijena kampa, a ona će 250 najbržih posjetitelja koštati 100 kuna (15 €) (Early Bird), idućih 1550 platit će 160 kuna (22 €), a ostali plaćaju regularnu cijenu kampa. U sve je cijene uključena i boravišna taksa, a zbog plaćanja kampa, koji ima potpunu opremljenost, cijene ulaznica za Metalfest Croatia niže su od ostalih festivalskih cijena.

  Muziku podržava

  Spomenute cijene kampa odnose se na četiri noćenja (2., 3., 4. i 5. lipnja + pola dana 6. lipnja), a mjesta se mogu rezervirati na ante.pavin@campingborik.com, gdje se mogu dobiti i dodatne informacije.

  Uz to što će na tri stagea okupiti ‘kremu’ svjetskog metala, a trenutno su potvrđeni Hypocrisy, Kreator, Blind Guardian i Ensiferum, Metalfest Croatia vodit će brigu o hrvatskoj metal sceni, ali isto tako ugostiti i neke bendove iz regije, kojima će to biti prigoda da zasviraju uz velika metal imena.

  U samo pet dana od službene objave održavanja festivala pristiglo je više od sto prijava bendova iz Hrvatske i susjednih država. Kako broj novoprijavljenih bendova kontinuirano raste, organizatori su odlučili postaviti ‘deadline’. Rok prijava je 12. rujna do ponoći, nakon čega će svi prijavljeni putem e-maila s kojeg su ispunili prijavu dobiti upute o daljnjem tijeku odabira. Više o prijavama na službenim stranicama festivala.

  Metalfest Hrvatska održavat će se na poluotoku Puntamika, koji se nalazi u neposrednoj blizini turističkog naselja Borik, nedaleko od najužeg centra Zadra, s kojim je povezan čestim gradskim autobusnim linijama.

  Unutar prostora posjetitelji će imati niz sadržaja u kojima će moći obaviti sve svoje dnevne potrebe. Kamp, autobusna stanica, hoteli, hostel, apartmani, plaže, bankomati, parkirališta, benzinska crpka, trgovine i svi potrebni sadržaji u neposrednoj blizini su festivala, i do svih tih popratnih usluga pješice se stiže za maksimalno 10 minuta.

  Muziku podržava