Još malo Islanda u Zagrebu, stiže Vök

  436

  Vök + Side Project

  60Kn – 80Kn
  Datum i vrijeme: Petak, 23.2.2018. @ 21:00
  Mjesto održavanja: Tvornica kulture Zagreb , Šubićeva 2

  Islandski indie-electro band Vök dolazi u zagrebačku Tvornicu kulture u petak 23. veljače 2018., na premijerni nastup u Hrvatskoj.

  Opisujući ih kao dream-pop/indie-electro bend, njihov zvuk sastoji se od sanjivih dionica elektronske glazbe, melodičnih vokala, prigušenog saksofona i jasnih gitara. Vök pjevaju na islandskom i engleskom, a iako ih je lako smjestiti uz bok imenima kao što su The Knife, The xx, Poliça i Phantogram, te za svoje uzore navode imena kao što su Portishead i Massive Attack, islandska četvorka stvara glazbu s vlastitim potpisom.

  Muziku podržava

  Priča počinje u siječnju 2013. kada je bend nastao s ciljem da nastupi na godišnjem natjecanju za mlade nade “Músíktilraunir”. Iako nisu imali spreman materijal, u samo nekoliko tjedana su pripremili pjesme, po prvi puta ih izveli uživo i pobijedili na natjecaju. Pjevačica Margrét Rán i saksofonist Andri Már dobili su pojačanje u obliku gitarista Ólafura Alexandera i bubnjara Einara Stefa s kojima snimaju prvi EP “Tension” iz 2013. Nakon njega je 2015. uslijedio EP “Circles”, a hvaljeni uradak predstavio ih je kao inovativne glazbenike s atmosferičnim i inteligentnim zvukom. Novi album “Figure” pun je emocija, distorzija, šaputavih melodija, te sanjivih dionica koje su pod utjecajem znanstveno-fantastičnih filmova, te izvođača kao što su The Weeknd i Little Dragon.

  Ulaznice se u pretprodaji po cijeni od 60 kn, dok će na dan koncerta biti 80 kn. Mogu se kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima (u Zagrebu glazbena knjižara Rockmark).

  Muziku podržava