Jean Michel Jarre dovodi “Oxygene” u Ljubljanu

  2903

  Francuski skladatelj i istinski pionir elektronske glazbe Jean Michel Jarre nastupit će 7. studenog u ljubljanskoj maloj Hali Tivoli u okviru turneje “Oxygene“, 32 godine nakon izlaska istoimenog albuma.

  Jarre će, u pratnji trojice glazbenika, na gotovo mitskim instrumentima koji broje više od 50 analognih sintesajzera, u cijelosti izvesti kultno remek-djelo “Oxygene”. S obzirom da je inače nastupao pred milijunskom publikom i u najneobičnijim ambijentima, ovom turnejom predstavlja nešto sasvim suprotno.

  “‘Oxygene’ sam stvorio pomoću neobičnih instrumenata koji su postali dio elektronske glazbene mitologije kao što je to za klasičnu glazbu bila Stradivarijeva violina ili Fender Telecaster za rock glazbu…

  Muziku podržava

  Ti su neobični instrumenti zaista izvrsni ali gotovo nepoznati javnosti. Svi sintesajzeri su analogni i činjenica je da se ciieli koncert izvodi na analognim instrumentima bez digitalne pomoći.

  Već neko vrijeme želim izvesti ‘Oxygene’ u intimnijem okruženju kako bih bio što bliže publici – a sada je pravi trenutak za ostvarenje mojih novih želja i snova” izjavio je Jarre.

  “Ako se razumijete u elektronsku glazbu, vjerojatno već imate ovaj album, ali ako vas zanima ovakva vrsta glazbe i znatiželjni ste – ovo je pravi trenutak da započnete svoje istraživanje” poručio je ovaj glazbeni genijalac prije odlaska na turneju.

  Povodom 30. obljetnice albuma “Oxygene” prošle je godine objavljena sasvim nova snimka “Oxygena”, nanovo snimljena HD tehnikama čime je poboljšano dosadašnje izdanje. Uz CD izdan je i 3D stereoskopski DVD “Oxygene – Live in Your Living Room” s live snimkom, također snimljen u HD tehnici.

  Ulaznice po cijeni od 46,50 do 61,50 eura, čiji je ukupan broj ograničen, možete ih kupiti na prodajnim mjestima Eventima (u Zagrebu Berislavićeva 13) – (link na muzika.hr – Kupovina ulaznica). U Sloveniji ulaznice također možete kupiti na benzinskim crpkama Petrola, u trgovinama Big Bang, u Kompasovim poslovnicama te na ostalim ovlaštenim mjestima.

  Biografija Jean Michel Jarre

  Muziku podržava