Jazzanova u Kinu Šiška

  1037

  Jazzanova

  16Kn – 25Kn
  Datum i vrijeme: Petak, 21.1.2011. @ 21:00
  Mjesto održavanja: Kino Šiška Ljubljana , Trg Prekomorskih brigad 3

  Jazzanova je producentska i DJ skupina iz Berlina kojoj je zajednička ljubav prema jazzu i modernim beatovima. Svojim setovima i produkcijom približavaju jazz suvremenoj publici.

  Skupinu čine Alexander Barck, Claas Brieler, Jürgen von Knoblauch, Roskow Kretschmann, Stefan Leisering i Axel Reinemer. Osnovani su 1995., do sada su snimili 13 albuma, od kojih su dva bila izdana u prestižnoj Blue Note Records, a o brojnim kompilacijama, remixevima poznatih umjetnika poput Marschmellows, Ian Pooley, Incognito, 4Hero, M.J. Cole and Masters At Work i DJ-mixevima da se i ne govori.

  Počeci Jazzanove bili su u gotovo klasičnoj jazz izvedbi, zadnji radovi potpuno su u maniri NuJazza. Bend smatraju inovatorima plesnih podija koji kombiniraju nu-jazz, broken beat, moderni folk i soul. Njihovo posljednje izdanje je studijski album “OF All The Things” iz 2008. Imaju i dodatni projekt ‘Extended Spirit‘.

  Muziku podržava

  Nastup Jazanove u Kinu Šiška u Ljubljani, 21. siječnja, zanimljiv je ljubiteljima tog tipa glazbe s naših područja stoga što je to praktički prvi puta da nastupaju u našem susjedstvu.

  Uz Jazzanovu nastupit će i njihovi gosti pa je popis izvođača sljedeći: Paul Randolph – vokal, Christoph Adams – klavijature, Arne Jansen – gitara, Alex Grube – bas, Carl-Michael Grabinger – bubnjevi, Sebastian Borkowski – puhaljke, Stefan Ulrich – trombon, Axel Reinemer – programiranje, Stefan Leisering – konge.

  Promotivne ulaznice u Sloveniji mogu se nabaviti po cijeni od 16 eura do 31.12., nakon će iznositi 20 eura, a na dan koncerta 25 eura. U Hrvatskoj se mogu nabaviti na prodajnim mjestima Eventima (u Zagrebu – knjižara Rockmark, Berislavićeva 13 te na Muzika.hr – kupovina ulaznica) po 21,50 euro.

  Tekst: Draženka Stančić

  Muziku podržava