Jastuk i Anna Moor nastupaju na MIMO-u

  Treći koncert pete MIMO sezone održat će se 3. prosinca u multimedijskoj dvorani Gorgona zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti, uz izravan prijenos na Prvom programu Hrvatskoga radija i live videostreaming.

  Prvi izvođač trećeg MIMO koncerta u novoj sezoni je Jastuk – hrvatsko-francuski šesteročlani spoj, čija je glazba spoj zapadnoeuropskih, balkanskih i afričkih ritmova i melodija. Od prvog koncerta 2014., osnivači Rodolphe Sudon i Jelena Rajčević vrijeme uglavnom provode objavljivanjem prvog EP-a “Vanzemaljci”, proširivanjem benda te snimanjem prvoga albuma.

  Muziku podržava

  Drugo najavljeno ime je Anna Moor koja ne postoji kao individualka, već se kao individualka ponovno rađa svakom novom pjesmom, i to vizualno i kreativno. Svojim debitantskim glazbeno-vizualnim projektom ističe povezanost glazbenika i slušatelja, gradeći priču kroz sjećanja i iskustva iz nedaleke prošlosti.

  Četvrta sezona MIMO-a drži se istog koncepta. Održava se svake prve nedjelje u mjesecu od listopada 2016. do lipnja 2017., te na svakom od osam koncerata u sezoni predstavljaju dva izvođača, koji su odabrani prema trima osnovnim kriterijima: kvaliteti, autentičnosti i nedovoljnoj zastupljenosti u javnosti.

  Kako bi publici što bolje predstavili glazbenike, tijekom koncertne stanke razgovaraju sa stručnim gostima iz svijeta glazbe koji komentiraju koncert, izvođače te scenu općenito.

  Ulaznica je preporučena donacija od 20 kn, a sav prihod od donacija namijenjen je izvođačima.

  Muziku podržava