Objavljena prva imena Indirekt Music & Art festivala

  856

  Festivali koji zaobilaze mainstream i odaju počast nezavisnoj glazbi i umjetnosti, a pritom imaju itekako kvalitetan program i publici otkrivaju mnoge talentirane dragulje od glazbenika? Da, i to je moguće s obzirom da se i ove godine sprema novo, 6. ljetno izdanje Indirekt Music & Art festivala u Savudriji, u Kampu Veli Jože kod Umaga, za razdoblje od 7. do 10. lipnja.

  Za pružanje jedinstvog festivalskog doživljaja pobrinut će se naši odlični bendovi, ali i bendovi iz regije. Prvi val line upa je već najavljen, a čini ga zagrebački tročlani sastav Tús Nua koji je svojim prvijencem “Horizons” prošle godine pokorio domaću glazbenu scenu. U line upu se smjestio i bend van ovog svijeta, Svemirko, odnosno kultni synth pop projekt Marka Vukovića koji će i ovoga puta pokazati sve tajne svemira u Istri te predstaviti album “Vanilija”.

  Muziku podržava

  Na beogradskom Indirekt Showcase festivalu prošle jeseni energijom se istaknula perspektivna beogradska trojka Dogs in Kavala koja inspiraciju crpi iz svakodnevice, snova i podsvijesti, surf melodije ’60-ih, psihodelije ’70-ih i novog vala psych-a. Zbog svega toga odlučili su ih ugostiti i ovo ljeto. Osim njih, iz susjedne Srbije stiže i indie duo Ivica, koji čini Ivan Kačavenda sa svojom uglazbljenom poezijom, uz pojačanje u vidu Aleksandre Andonovske.

  Indirekt je ove godine pozvao i jedan makendonski sastav. U pitanju je June – entuzijastična petorka zaljubljenika u glazbu iz Skopja koja unosi osvježenje hodajući emotivnom stranom indie popa i amerikane uz dozu akustičnog countryja.

  Osim odličnog prvog vala bendova, Indirekt ovdje ne staje. Naime, najavili su i interaktivne glazbene, umjetničke, književne, video i foto radionice, bogatu gastro ponudu, odmaranja u chill zoni te dakako, najbolji provod i line up do sada.

  Informacije o festivalskim paketima i programu bit će poznate uskoro.

  Muziku podržava