Kanadski bend Suuns otvara šesto izdanje Impulse festivala

  200

  Premijerno u Rijeci, u sklopu europske turneje koja započinje u OKC-u Palach, Suuns 4. travnja otvaraju šesto, proljetno izdanje Impulse Festivala (koje traje sve do 13. travnja), a ovom prilikom ujedno i promoviraju aktualni album “Felt”.

  Kanadska indie četvorka Suuns poznata je po vješto orkestriranom, tinjajućem glazbenom klimaksu. Montrealska krautrock, art punk, neo-psihodelija Suuns adut je izdavačke kuće Secretly Canadian, a zajedno od 2007. kreiraju uzbudljiv glazbeni kaos koji je vraški precizno strukturiran i već poslovično hvaljen spektrom relevantne kritike.

  Muziku podržava

  Izlaskom prvog EP-a, kad su se još zvali Zeroes, njihov rad privlači pozornost prestižne izdavačke kuće Secretly Canadian koja im u jesen 2010. nudi ugovor za debi album “Zeroes QC”. Tri godine kasnije stiže i “Images du Futur”, s kojim dalje istražuju mračnije zvukove, prisutne još od njihova prvijenca. “Hold/Still” izlazi u travnju 2016. Zamjetan utjecaj elektronike, s kojim nastavljaju stvarati iduće godine, kada se uz producenta Johna Congletona vraćaju u studio, može se čuti i na posljednjem hvaljenom izdanju, izdanom prošle godine.

  Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 65 kuna u prodaji su od ponedjeljka, 28. siječnja do dana koncerta kada cijena raste na 85 kuna. Mogu se kupiti u sustavu Entrio i na njegovim prodajnim mjestima (u Zagrebu glazbena knjižara Rockmark) te u riječkom Dallasu i Croatia Recordsu.

  12 Shares
  Muziku podržava