Ian Paice u Zagrebu

  1439

  Evo prave poslastice za sve one koji znaju cijeniti umijeće sviranja bubnjeva. U Zagreb, točnije Aquarius, 27. svibnja, dolazi Ian Paice, bubnjar Deep Purplea sa svojim pratećim bandom. Taj izuzetni glazbenik ujedno je i jedini član Deep Purplea, institucije rocka, koji je u grupi bio od samih početaka daleke ’68. pa sve do danas (imali smo ga prilike slušati i na posljednjem koncertu Deep Purplea u Zagrebu u prosincu prošle godine). Osim koncerta u Aquariusu, Ian Paice će odraditi i bubnjarsku kliniku sa svojim najboljim učenikom u jednom od zagrebačkih klubova.

  Međutim, Ian se nikada nije isključivo ograničavao na rad s bandom, već je svirao s velikim brojem legendarnih muzičara poput Eddie Hardin, Pete Yorka i The Velvet Undergrounda. U pauzama kada se njegova matična grupa raspadala i ponovno okupljala, Ian je 1977. oformio i vlastiti band Paice, Ashton & Lord, na poziv bivšeg Purpleovca Davida Coverdalea postao je članom Whitesnakea, par godina svirao je s Gary Mooreom. Od ponovnog okupljanja Deep Purplea 1984., neprestano radi s bandom, ali s obzirom da ga prati glas najboljeg zivućeg rock bubnjara, odaziva se i brojnim pozivima za suradnju s drugim glazbenicima, krajem devedesetih posebno s Paul McCartneyem.

  Koncert Ian Paicea i banda (vrhunskih studijskih muzičara) u Aquariusu počinje u 22h. Na programu bi se trebale naći stvari Deep Purplea koje nismo navikli slušati na njihovim koncertnim turnejama odsvirane između ostalog i na dvostrukom setu bubnjeva, dakle u aranžmanima složenim specijalno za ovu prigodu . Cijena karte u pretprodaji na svim ovlaštenim mjestima je 99 kuna.

  Što se tiče bubnjarske klinike, informacije o vremenu i mjestu održavanja još uvijek nisu dostupne. Vjerojatno će se sve znati u zadnjih tjedan dana prije koncerta, tako da pratite kakvo će biti stanje. U svakom slučaju, pripremite se za to, i pratite muzika.hr koja će objaviti detalje čim budu dostupni (vjerujemo, kao i za koncert, prije svih ostalih)

  Muziku podržava