Hooverphonic, vlasnici hita “Mad About You”, stižu u Zagreb

  1297

  Belgijski bend Hooverphonic, koji se još sredinom 90-ih izdvojio u masi komercijalnih bendova kombinacijom alternativne rock glazbe, elektronike i indie zvuka, potvrdio je nastup u zagrebačkoj Tvornici kulture, 26. ožujka.

  Dvadeset godina kasnije, ovaj nesvakidašnji sastav konačno dolazi u Zagreb s namjerom da i našu publiku upiše u svoju svjetsku bazu fanova, ali i da ih podsjeti na planetarno popularni hit “Mad About You” – koja i nakon 19 godina od kada je nastala ne zaostaje za najvećim hitovima današnjice, a na YouTubeu broji 56 milijuna pregleda. U bogatoj karijeri bendu su se pridruživali razni pjevači, ali i pjevačice, uključujući Liesje Sadonius, Kyoko Baertsoen, Esther Lybeert, Geike Arnaert i Noémie Wolfs.

  Muziku podržava

  Hooverphonic je u svom devetom studijskom albumu “In Wonderland” ponudio zbirku singlova otpjevanih od strane nekoliko pjevača i pjevačica. Od 1995. godine ovaj bend nije prestao stvarati takozvanu kinematografsku pop muziku, koju neki i dalje nazivaju trip-hop, iako Alex Callier, kreativni um grupe, preferira termin retro futurizam. Posljednja dva albuma, “In Wonderland” i “Looking For Stars”, najbolji su dokaz njihove neobične vizije, koja i dalje stoji rame uz rame sa svim novim tendencijama moderne glazbe.

  Ulaznice po cijeni od 140 kn, odnosno 160 kn na dan koncerta mogu se nabaviti putem sustava Eventim (u Zagrebu glazbena knjižara Rockmark).

  34 Shares
  Muziku podržava