Hiromi Uehara prvi headliner na Liburnia Jazz Festu

  1466

  XI. Liburnia Jazz: Erika Kertész & E. K. Avenue, Soul Jazz Orchestra

  80Kn
  Datum i vrijeme: Petak, 1.7.2011. @ 21:00
  Mjesto održavanja: Ljetna pozornica Opatija , Zert bb

  Ovogodišnje izdanje Liburnia Jazz Festivala održat će se od 1. do 3. srpnja u Opatiji, a na nedavno održanoj konferenciji organizatori su objavili i prva gostujuća imena.

  Po prvi put u Hrvatskoj će se upravo u sklopu Liburnie predstaviti Hiromi Uehara, japanska pijanistica i skladateljica, umjetnica koju opisuju kao ‘djevojku s licem anđela koja se na pozornici pretvara u ženu-zmaja’.

  Već sa 17 godina susrela je Chicka Coreu koji je, oduševljen njezinom svirkom, već sljedećeg dana poziva da s njim održi koncert te kasnije snimaju album. Ahmad Jamal je uzima za svoju štićenicu i brine za njezino umjetničko usavršavanje, a među brojnim priznanjima našla se i Grammy nagrada za ‘Najbolji suvremeni jazz album 2011’.

  Muziku podržava

  Na XI. Liburnia Jazz Festivalu Hiromi će nastupiti 2. srpnja i predstaviti novi album Voice koji će tek u lipnju ove godine biti objavljen na američkom tržištu, a opatijska publika će ga moći čuti samo dan nakon europske premijere održane u pariškoj Olimpiji.

  Također, u tijeku je i natječaj za odabir tri benda koji će nastupiti na Velikoj sceni opatijske Ljetne pozornice. Pobjednički bend Liburnia Jazz Festivala dobit će i stipendije za Ljetnu školu jazza Međunarodnog kulturnog centra Hrvatske glazbene mladeži u Grožnjanu i nastup na međunarodnom jazz festivalu u Grožnjanu.

  Na službenim stranicama festivala možete poslušati kojih 10 bendova se ‘bori’ na nastup i ovu vrijednu nagradu.

  Muziku podržava