Hate i dva domaća benda na Metalfest Croatia

  1251

  Metalfest Croatia

  Datum i vrijeme: Subota, 2.6.2012. @ 12:00
  Mjesto održavanja: Puntamika Zadar

  Poljska death metal skupina Hate potvrdila je nastup na Metalfest Open Air Croatia 2012, a njima će se pridružiti i dva hrvatska benda, Splićani Evil Blood i Zadrani E.N.D.

  Hate je ime koje spada u podugačak popis metal bendova izniklih na plodnom poljskom tlu, osnovani su 1990., a prvi album objavili su 1996. godine. Po mnogima najznačajniji album “Awakening of the Liar” objavili su 2003. godine.

  Evil Blood je bend kojeg su 1982. godine osnovali Denis Gabrić i ekipa (najpoznatiji član svakako je Siniša Vuco) i mnogi ga s pravom doživljavaju prvim pravim hrvatskim metal bendom. Bend je u prvoj fazi postojao do 1989. godine i pridobio je veliki broj fanova i izvan granica ex-YU. Krajem osamdesetih Denis odlazi u Englesku i tamo nastavlja svoj glazbeni put u sastavima Lord Of Darkness, Djinn i Beneath, a 2009. godine vraća bendu ime Evil Blood i sprema povratak: dva su nastupa održali u Splitu.

  Zadrani E.N.D., bend raznolikog i šarolikog stila, postoje već petnaestak godina, a nakon nekoliko demo izdanja objavili su 2009. godine album “Depravity”.

  Muziku podržava