Ghostpoet, jedan od važnijih britanskih glazbenika, gostuje u Močvari

  712

  Ghostpoet

  99Kn - 119Kn
  Otkazano
  Datum i vrijeme: Subota, 24.2.2018. @ 21:00
  Mjesto održavanja: Močvara Zagreb , Trnjanski nasip bb

  Ghostpoet, londonskom glazbeniku koji slovi kao jedan od najperspektivnijih i najoriginalnijih autora koji su se pojavili u britanskoj glazbi u ovom desetljeću, najavio je svoj dolazak u Zagreb 24. veljače u Močvaru.

  Nazivaju ga istaknutim forward-thinking vokalom, i to ne bez razloga. Ghostpoet zvuči kao glazbenik ispred svog vremena – prepoznatljiv je po rezonantnom baritonu i detaljno ornamentiranom zvuku.

  Muziku podržava

  Iako ga, ovisno o albumu, pokušavaju žanrovski smjestiti u hip-hop, trip-hop, alt-rock i indie-rock, nazivajući ga reperom jednako koliko i izvedbenim pjesnikom, najispravnije bi bilo reći da je Ghostpoet izvan svake žanrovske kategorije – umjesto da se drži jednog žanra, on upravo izbjegava klasične obrasce i stvara glazbu koja odgovara njegovu raspoloženju i okruženju te svakim novim albumom dokazuje da je glazbeno još odvažniji, kreativniji i promišljeniji.

  Iz albuma u album prenosi vokalne izvedbe, teksture i introspektivne teme, no sa svjetski poznatim “Shedding Skin” iz 2015. proširuje svoj opseg i mijenja smjer. Tako se odmiče od elektroničkih ritmova i raspršenih aranžmana koji obilježavaju njegov debitantski album “Peanut Butter Blues & Melancholy Jam” i nastavlja više u alt-rock obojenim aranžmanima. Tranziciju na puniji zvuk benda završava najnovijim albumom “Dark Days & Canapés”.

  Ghostpoet (pravim imenom Obaro Ejimiwe) u svojoj karijeri do sada je izdao četiri albuma, od kojih su čak dva nominirana za Mercury nagradu: “Peanut Butter Blues & Melancholy Jam” (2011.) i “Shedding Skin” (2015.). Sva izdanja pratile su salve pozitivnih kritika, a hvalili su ga magazini poput NME-a, MOJO-a, Independenta i Guardiana. Poznat je i po suradnji s Massive Attackom na njihovom singlu “Come Near Me” s albuma “The Spoils”.

  Ove godine izdaje novi album “Dark Days & Canapés” s naslovnim singlom “Immigrant Boogie”, komadićem post-punka koji označava novu evoluciju u Ghostpoetovom stilu.

  Ulaznice je moguće kupiti od u sustavu i na svim prodajnim mjestima Eventima (u Zagrebu glazbena knjižara Rockmark) Prvih 100 ulaznica bit će dostupno po cijeni od 99 kuna sve do 13. listopada ili do isteka zaliha, nakon čega će cijena ulaznica iznositi 119 kuna.

  Muziku podržava
  Stisni