George Benson u Rovinju na Avantgarde Jazzu

  2262

  1. Avantgarde Jazz Festival: George Benson + Kvartet Corona

  350Kn – 700Kn
  Datum i vrijeme: Petak, 8.7.2011. @ 21:00
  Mjesto održavanja: The Factory (Bivša TDR) Rovinj , Obala Vladimira Nazora bb

  Jedan od ponajboljih jazz gitarista na svijetu, pop i R&B zvijezda George Benson nastupit će 8. srpnja u bivšoj Tvornici duhana Rovinj u sklopu prvog izdanja Avantgarde Jazz Festivala.

  Deseterostruki dobitnik nagrade Grammy te dobitnik najvećeg priznanja u svijetu jazza – Jazz Master nagrade, vlasnik je hitova “Give Me The Night”, “Turn Your Love Around”, “Breezin'” (istoimeni album iz 1976. prvi je jazz album s platinastom nakladom), “On Broadway”, “This Masquerade”, “Greatest Love of All”.Na sceni se pojavio kao 21-godšnjak svirajući jazz gitaru, a poslije se proslavio i kao pop, R&B i scat pjevač. Poznatiji je postao svirajući s orguljašem Jackom McDuffom koji je svirao i na Bensonovom prvom albumu “The New Boss Guitar” iz 1964. U sljedećih pet godina snimio je niz sjajnih albuma kojima je potvrdio status nove zvijezde jazz gitare. U tom je razdoblju sudjelovao u snimanju albuma “Miles in Sky” Milesa Davisa.Benson je tijekom karijere svirao diljem svijeta, ne samo na jazz priredbama, nastupao je u najpoznatijim televizijskim emisijama te surađivao s glazbenicima raznih žanrova, među ostalima s Clausom Ogermanom, McCoyem Tynerom, Joeom Farrellom, Earlom Klughom i Alom Jarreaom.

  Ulaznice po cijeni od 350 kuna i 700 kuna (VIP) moguće je kupiti u hotelima Monte Mulini, Eden, Park i Adriatic, te na prodajnim mjestima u sustavu Eventima (na
  Muzika.hr – kupovina ulaznica).

  Muziku podržava