Gemma Ray nastupa prije The Sonicsa u Vintageu

  238

  The Sonics + Gemma Ray

  100Kn – 150Kn
  Datum i vrijeme: Utorak, 13.2.2018. @ 21:00
  Mjesto održavanja: Vintage Industrial Bar Zagreb , Savska ulica 160

  Za već najavljeni zagrebački nastup The Sonicsa, 13. veljače, sada je otkriveno koga slušamo i gledamo prije. Kao support nastupit će britanska kantautorica Gemma Ray koja je i sama odrastala uz zvukove pionira prljavog i glasnog rock’n’rolla.

  Sa sedam studijskih albuma iza sebe ova pjevačica i multiinstrumentalistica vješto izbjegava žanrovsko ukalupljivanje, a njena filmskom atmosferom protkana glazba iznimno snažno utjelovljuje mračni pop, blues, surf rock i gothic folk.

  Iza sebe ima niz suradnji s velikanima poput Howea Gelba, Alana Vege ili grupe Sparks, a Grinderman i The Jon Spencer Blues Explosion su je odabrali kao pratnju na svojim zadnjim europskim turnejama. Nije joj stran ni rad na filmu, pa se tako njen jedinstven glas može čuti na nizu nezavisnih filmskih ostvarenja, a posebno se ističe njena suradnja s Wimom Wendersom na restauraciji njegovih ranih radova koja je rezultirala posebnim performansom na berlinskom filmskom festivalu 2015. godine. Na Wendersovo inzistiranje Gemma je zajedno s grupom Calexico zasvirala i na zabavi koja je prethodila dodjeli Zlatnog medvjeda.

  Muziku podržava