Gary Burton ‘ugošćuje’ Šimuna Matešića i Davora Hrvoja

  1259

  1. Avantgarde Jazz Festival: New Gary Burton Quartet + Šimun Matišić Trio

  210Kn – 250Kn
  Datum i vrijeme: Petak, 1.7.2011. @ 21:00
  Mjesto održavanja: Hotel Eden Rovinj

  U sklopu prvog izdanja Avantgarde Jazz Festivala u Rovinju, a prije koncerta New Gary Burton Quarteta, 1. srpnja, održat će se predstavljanje nove knjige Davora HrvojaJazz Vibrations” te koncert Šimun Matišić Trija.

  Mladi hrvatski vibrafonist Šimun Matišić rođen je u Zagrebu 1996., a svoj prvi nastup imao je već s četiri godine. Svirao je s ponajboljim hrvatskim jazz glazbenicima, a pod mentorstvom Boška Petrovića sudjelovao je u snimanju nosača zvuka “Sky over Grožnjan”. Svoj prvi album “Jazz Nocturno” objavio je prošle godine.

  New Gary Burton Quartet predvođen je Garyem Burtonom, slavnim vibrafonistom, dobitnikom mnogobrojnih nagrada i priznanja, među kojima se nalazi i šest Grammya. Burton je poznat kao pionir fusion jazza i kao glazbenik koji je popularizirao duet format u jazzu.

  Muziku podržava

  Prvi je predstavio svijetu stil sviranja vibrafona s četiri palice, a jednu od najvažnijih suradnji – koja traje već 38 godina – Burton je ostvario s Chickom Coreaom.

  Ulaznice za koncert – 210 kuna slobodno sjedenje, 250 kuna stolovi – moguće je kupiti u Maistrinim hotelima: Monte Mulini, Eden, Park i
  Adriatic te na prodajnim mjestima u sustavu Eventim (na Muzika.hr – kupovina ulaznica).

  Više informacija potražite na Avantgardejazzfestival.com.

  Muziku podržava