Drugo izdanje Valamar Jazz Festivala

  1689

  2. Valamar Jazz Festival: Tamara Obrovac Transhistria Ensemble i Epoque Quartet, Richard Galliano Septet Piazzolla Forever

  150Kn
  Datum i vrijeme: Četvrtak, 7.7.2011. @ 20:00
  Mjesto održavanja: Eufrazijeva bazilika Poreč , Eufrazijeva ulica 22

  Grad Poreč će i ovog ljeta biti mjesto održavanja Valamar Jazz Festivala, koji će se odvijati od 6. do 9. srpnja.

  Drugo izdanje festivala održat će se na ukupno sedam lokacija u Poreču, pod palicom umjetničke direktorice festivala – Tamare Obrovac.

  Prva večer glavnog programa odvijat će se 7. srpnja u Eufrazijevoj bazilici, sačuvanom spomeniku iz 6. stoljeća, uvrštenom na listu svjetske baštine UNESCO-a. Tada će nastupiti europski jazz glazbenik Richard Galliano sa svojim Piazzola Forever Septetom. Prije njega, publici će svoj novi album predstaviti Tamara Obrovac i njen Transhistria ensemble u suradnji s češkim gudačkim kvartetom Epoque.

  U petak 8. srpnja i subotu 9. srpnja glazbenicima i publici domaćin će biti otočić Sv. Nikola nasuprot porečke rive, gdje će u petak 8. srpnja nastupiti kvartet Miguela Zenona, a nakon njega brazilska pijanistica i pjevačica Tania Maria sa svojim Viva Brazil Quintetom.

  Muziku podržava

  Dan kasnije, u subotu 9. srpnja, koncertni program će otvoriti jazz trubač i skladatelj – Tom Harrell Quinet, koji će biti prava poslastica za sve ljubitelje post-bop jazza. Festivalski program će privesti kraju europski funky sastav – Nils Landgren Funk Unit.

  Uvod u glavni program 2. Valamar Jazz Festivala bit će koncert u lapidariju Zavičajnog muzeja Poreštine, 6. srpnja.

  Detalji o ulaznicama bit će poznati uskoro, a više informacija možete pronaći na valamarjazz.com.

  Muziku podržava