Drugo izdanje Prima Ars Festa

  1311

  Prima Ars Fest Zagreb 2011

  60Kn – 200Kn
  Datum i vrijeme: Subota, 3.9.2011. @ 20:00
  Mjesto održavanja: K.D. Vatroslava Lisinskog Zagreb , Trg Stjepana Radića 4

  Drugi Prima Ars Fest, festival za uzdizanje i promociju zborskog pjevanja koji se prvi puta održao 2010. godine u Zagrebu, svoje će drugo izdanje doživjeti 3. rujna u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski.

  Projekt PAF osmišljen je s namjerom da se svi hrvatski zborovi međusobno bolje povežu, ali i da se iz svih djevojačkih zborova izabere 60 najboljih hrvatskih zborskih pjevačica od kojih će se oformiti Djevojački zbor Hrvatske.

  Djevojke koje će postati članice kroz dva će tjedna boravka u Zagrebu raditi s najvećim hrvatskim glazbenicima (dirigentima, ansamblima, kompozitorima i dr.). Kao izvođači, osim Djevojačkog zbora Hrvatske, na Festivalu će nastupiti i Djevojački zbor Mozartine & Ex-Mozartine.

  Muziku podržava

  “Na ovogodišnji festival prijavilo se mnogo pjevačica, pa je tako uključeno čak 14 hrvatskih gradova. Djevojke će iduća 2 tjedna aktivno pripremati program koji će izvesti pred zagrebačkom publikom: izvest će Mozartovu misu te vrlo zahtjevnu kompoziciju ‘Dodolice’ poznatog hrvatskog skladatelja Borisa Papandopula, dok će u drugom djelu koncerta Djevojački zbor Mozartine izvesti obrade poznatih stranih hitova.

  Zborove će pratiti orkestar Accoustic Project Zagrebačke filharmonije, a koncertom ravnati maestro Mladen Tarbuk” – rekli su iz organizacije PAF-a.

  Ulaznice po cijeni od 60, 80, 100 i 200 kuna možete nabaviti na blagajni dvorane ili na Ulaznice.hr.

  Kao posebno iznenađenje tijekom u subotu 27. kolovoza koncert će održati gostujući ansambl iz Mađarske – djevojački zbor Pro Musica pod ravnjanjem Denesa Szabo. Ulaz na ovaj gostujući koncert je slobodan.

  Muziku podržava