Dr. Lonnie Smith Trio na Avantgarde Jazz Festivalu

  1176

  1. Avantgarde Jazz Festival: Dr. Lonnie Smith Trio

  160Kn – 200Kn
  Datum i vrijeme: Petak, 10.6.2011. @ 21:00
  Mjesto održavanja: Hotel Eden Rovinj

  Jedan od ponajboljih orguljaša i ‘praotac acid jazza’ Dr. Lonnie Smith nastupit će sa svojim triom 10. lipnja na terasi hotela Monte Mulini u Rovinju u sklopu Avantgarde Jazz Festivala. (koncert je zbog kiše prebačen u dvoranu hotele Eden)

  Dr. Lonnie Smith na jazz sceni je od 1969. kada ga kritičari Down Beata proglašavaju najboljim orguljašem. Od tada do danas stvara impresivnu karijeru tijekom koje je, kao vođa skupine, snimio više od trideset albuma, svirao na najuglednijim festivalima te surađivao sa slavnim jazzistima poput Dizzya Gillespiea, Randya Breckera, Rona Cartera, Leeja Morgana i mnogih drugih.U zadnjem je desetljeću povećao glazbenu aktivnost objavivši šest samostalnih albuma, a Udruženje jazz novinara proglasilo ga je najboljim orguljašem nekoliko puta (2003., 2004., 2005., 2008. i 2009. godine).

  U triju ga prate Jonathan Kreisberg i Jamire Williams, a koncert počinje u 21h.

  Muziku podržava

  Ulaznice za koncert Dr. Lonnie Smith Trija moguće je kupiti u Maistrinim hotelima: Monte Mulini, Eden, Park i Adriatic te na prodajnim mjestima u sustavu Eventim (na Muzika.hr – kupovina ulaznica).

  Cijena ulaznica u pretprodaji iznosi 200 kuna i 160 kuna.

  Muziku podržava