Demofest obilježava olimpijski ciklus djelovanja

  1592

  4. Demofest: Kelis, Prežderani…

  10Kn
  Datum i vrijeme: Srijeda, 27.7.2011. @ 20:00
  Mjesto održavanja: Kastel Banja Luka

  Četvrte godine zaredom, 27., 28., i 29. srpnja u Banja Luci na utvrdi Kastel održava se festival demo-bendova s područja ‘regiona’, tj. Slovenije, Hrvatske, BiH, Srbije, Crne Gore i Makedonije znan kao i Demofest, čime je zaokružen prvi olimpijski ciklus u plasiranju demo-bendova na bjelosvjetsko tržište ‘regiona’.

  Za ovogodišnji Demofest je prijavljeno najviše bendova, točnije 438. Stručni žiri će probrat njih 30, koji će nastupiti u dvije polufinalne večeri, a oni koji ostave najbolji dojam u nastupu uživo, mogu računati na dodatni nastup finalnoj večeri. Pobjednika očekuje osjećaj sreće, nalet adrenalina i nešto materijalnih dobara, a drugoplasiranog i trećeplasiranog isto to, samo u manjem obimu.

  U revijalnom dijelu nastupaju Kelis, Tricky i Skindred, a s njima demo-bendovi ne samo da dijele scenu, nego i scensku opremu. Svoj prvi album će službeno promovirati beogradski surf-rockeri Threesome (prošlogodišnji pobjednici), a koncerte će održati bjelovarski bend Prežderani te Kuriri iz Pirota.

  Muziku podržava

  Ženski dio voditeljskog para čini pjevačica grupe Lollobrigida Ida Prester, a muški dio poznati MTV-ev voditelj Galeb (kraj takvog imena, prezime mu ni ne treba). Za svaku večer ulaznica košta 5 eura (odnosno 10 konvertibilnih maraka).

  Više informacija na www.jelendemofest.org.

  Muziku podržava