Crystal Castles, The Fall i Janelle Monáe pojačanja Terranea

  8251

  Terraneo Festival: The National, Crystal Castles, Mogwai, Janelle Monae, Liars, The Bambi Molesters…

  150Kn
  Datum i vrijeme: Srijeda, 10.8.2011. @ 18:00
  Mjesto održavanja: Bivša vojarna Bribirskih knezova Šibenik

  Bivša vojarna Bribirski knezovi na svojih 135.000 m2 od 9. do 13. kolovoza ugostit će ljetni glazbeni-eko festival Terraneo – prvi festival takvog karaktera i velikih glazbenih imena u Dalmaciji, a i bližoj okolici.

  Nakon potvrda The Nationala, Mogwaija, Oneide, The Thermalsa stigle su potvrde za još četiri izvođača – Janelle Monáe, svojim neo-soulom s prošlogodišnjeg debija “The ArchAndroid” osvojila kritiku a odmah potom i publiku; eksperimentalni electro duo Crystal Castles želja su svakog festivala; Mark E. Smith i The Fall u svojih 35. godina djelovanja postali su institucija britanske rock scene koja se nikada nije poklonila mainstreamu; a Dubioza kolektiv su trenutno možda i najjači live-bend u regiji kojeg vrlo dobro upamti svaka publika kojoj se predstave.

  Glazbeni program festivala odvijat će se na 3 open air stagea (od kojih će dva biti posvećena isključivo live svirkama a treći će kombinirati DJ i live program) te 2 DJ stagea smještena u hangarima. Ovo je trenutni koncept glazbenog programa čije izmjene su još moguće do početka festivala, naglasio je glazbeni direktor festivala Mate Škugor.Na svakom stageu dnevno će nastupiti 6 do 8 izvođača. Svakodnevni glazbeni program uživo će počinjati oko 18 h i trajat će do kasnih noćnih sati dok će glazbeni program u party zoni trajati non-stop. Uz inozemne sastave, Terraneo će dati priliku za nastup i brojnim domaćim izvođačima posebno uzimajući u obzir bendove iz Šibenika i okolice.Kamp festivala moći će primiti nekoliko tisuća ljudi, s obzirom da je veličinu kamp lokacije moguće prilagoditi potrebama, uz petodnevnu cijenu kamp ulaznice od samo 100 kuna. Za potrebe kampa bit će organiziran poseban prostor namijenjen njegovim gostima s cjelokupnim sanitarnim čvorom i svim bitnim popratnim sadržajem.

  Prvi paket festivalskih ulaznica bit će u prodaji od 28. ožujka po promotivnoj cijeni od 260 kuna ili 360 kuna (za kampere). Ulaznice će se moći kupiti na svim prodajim mjestima Eventima (u Zagrebu
  – glazbena knjižara Rockmark, Berislavićeva 13) te u Dallas Music Shopu Šibenik, i u zagrebačkom Dirty Old Shop i klubu
  Purgeraj.

  Muziku podržava

  Uz festivalske, postojat će i dnevne ulaznice koje će varirati cijenom ovisno o programu dana za koji se kupuju, a bit će u prodaji samo za vrijeme trajanja festivala.

  Festival pratite na 2011.terraneofestival.com.

  Muziku podržava