CREScendo Music Festival 2011.

  1681

  CREScendo Music Festival: Alba & Leo, Levačić & Golob

  Datum i vrijeme: Petak, 24.6.2011. @ 21:00
  Mjesto održavanja: Ljetno kino Susajda Cres

  CREScendo Music Festival održat će se 24. i 25. lipnja (petak i subota) po četvrti put u ljetnom kinu grada Cresa, a posjetitelji festivala moći će uživati u četiri koncerta jazz dua i tria.

  Program otvaraju Alba i Leo, akustični duo kojeg čine pjevačica Alba Nacinovich i gitarist Leo Škec. Alba je školovana pjevačica koja je jazz studij pohađala na konzervatoriju u Trstu i Portu, dok je Leo samouki gitarist s višegodišnjim iskustvom u revijalnoj i jazz glazbi. Repertoar dua samo manjim dijelom čine jazz standardi, a pozornost je više usmjerena na originalne obrade pjesama najrazličitijih žanrova i govornih područja.

  Nakon njih nastupit će Kruno Levačić i Žiga Golob koji su s različitim bendovima na sceni već 17 godina i iza sebe imaju na stotine koncerata (Transhistria Ensemble Tamare Obrovac, Folkestra, Mildreds, AGL Trio, Adrabessa, Vlado Kreslin…).

  Muziku podržava

  Subotnju večer otvaraju sestre Karin i Astrid Kuljanić zajedno s gitaristom Spartacom Črnjarićem. Spartaco je svima znani ‘dobri duh’ riječkog i liburnijskog jazza, učitelj i uzor mnogim jazz glazbenicima. Osnovao je Spart Jazz Group u kojem kontinuirano surađuje s Astrid, a koncert na CREScendu bit će ekskluzivna premijera programa kojeg su pripremili zajedno s Karin.

  Program će zatvoriti još jedan duo – Lela & Joe Kaplowitz. Lela & Joe životni su i glazbeni partneri koji za CREScendo pripremaju fuziju sjajne glazbe od autorskih kompozicija, preko jazz standarada do interesantnih obrada popularnih skladbi začinjenih slobodnom improvizacijom.

  Osim u glazbenom programu, posjetitelji će moći uživati u izložbi projekta ‘Vunodlak Odluk’ udruge Ruta, a u ljetnom kinu svoje radove izložit će i riječka slikarica Iva Pevalek.

  Ovogodišnji novitet suradnja je sa Stone Centrom u Grmožju koji u istom periodu u Stanciji Castellani (prema Punta Križi) organizira Dane lavande, te će im se u nedjelju, 26. lipnja pridružiti Žiga Golob i Kruno Levačić, koji će tamo održati – DeCREScendo Lavander koncert. Kruno Levačić ondje će održati i bubnjarsku radionicu.

  Muziku podržava