Cirque du Soleil sprema vrhunski višednevni spektakl u Areni Zagreb

  290

  U drugom tjednu mjeseca prosinca u Zagrebu nas očekuje još jedno interesantno gostovanje, poznate kanadske izvođačke trupe Cirque du Soleil. Oni će u Areni Zagreb od 7. do 9. prosinca izvesti predstavu “TORUK – The First Flight”, nastalu prema filmskoj uspješnici “Avatar” Jamesa Camerona. Ovi nastupi su ujedno i dio završne etape velike svjetske turneje koja je započela prije tri godine.

  Cirque du Soleil, Toruk

  U pitanju je prva produkcija Cirque du Soleila koja je nastala prema filmskom predlošku, pa stoga na pozornicu dovode svijet Pandoru, a priča slijedi trojicu ratnika u potrazi za spašavanjem Na’vija od izumiranja.

  Muziku podržava

  Zbog svoje vrhunske tehnologije ova predstava budi sva osjetila. Naime, cijeli set je živ, kreće se, trese te je prisutna živahna energija koju publika itekako osjeća. Svjedoci su potresa, poplava, vulkana i još mnogo toga, a zvukovi dolaze iz različitih mjesta i udaljenosti oko Arene. Iznenađujuća glazba ne samo da pojačava emocionalni učinak priče već postaje njezin sastavni dio, a osim zvukova eksplozija koji naglašavaju akciju, šuma vodopada i raznih stvorenja, glazbeni nastupi neprimjetno su utkani u koreografiju.

  Cirque du Soleil, Toruk

  Ulaznice za četiri izvedbe koje su na rasporedu 7. prosinca u 20 sati, 8. prosinca u 15.30 i 19.30 sati te 9. prosinca u 15.30 sati, mogu se osigurati putem sustava Eventim (u Zagrebu glazbena knjižara Rockmark).

  Muziku podržava