Cheikh Lô prvi put u Hrvatskoj

  860

  Cheikh Lô

  90Kn – 110Kn
  Datum i vrijeme: Petak, 28.10.2011. @ 21:00
  Mjesto održavanja: Aquarius klub – A2 Zagreb , Aleja Matije Ljubeka bb

  Jedan od najcjenjenijih afričkih glazbenika – Cheikh Lô – po prvi puta će se predstaviti hrvatskoj publici u petak, 28. listopada, u klubu Aquarius.

  Senegalski glazbenik Cheikh Lô ujedinjuje razne stilove i utjecaje (mbalax, funk, soul i kubansku glazbu) dok se često može čuti kombinacija udaraljki s puhačkom sekcijom koja podsjeća na Jamesa Browna uz dodatak funky Hammond orgulja i akustične gitare. Njegovi su albumi toliko rijetki da izlazak svakog predstavlja poseban događaj. Nakon revolucionarnog debi albuma “Ne la Thiass” iz 1996. godine koji je producirao njegov sunarodnjak Youssou N’Dour uz Nicka Golda, te dva sljedeća albuma, četvrti album “Jamm” (što na Wolofu, jednom od jezika koji se govori u Senegalu, znači “mir”) iz 2010. godine predstavlja najmarkantniji i najosobniji glazbeni uradak. Na albumu “Jamm” gostuje i dugogodišnji saksofonist Jamesa Browna, Pee Wee Ellis, te Tony Allen, majstor na bubnjevima i dugogodišnji suradnik Fele Kutija.

  Cheikh Lô surađivao je s mnogim priznatim glazbenicima te dobio glazbena priznanja Kora All African Awards te Ordre National de Merite de Léon, nacionalni orden koji mu je uručio predsjednik Senegala.

  Cheikh Lô u Zagreb stiže sa šesteročlanim pratećim sastavom, a ulaznice za koncert mogu se pronaći u pretprodaji u svim Aquarius Music Shopovima po cijeni od 90 kuna, dok će na ulazu kluba na dan koncerta cijena ulaznice iznositi 110 kuna.

  Muziku podržava