Poznato prvih šest izvođača 37. Brucošijade FER-a

  2607

  Objavljeni su prvi izvođači ovogodišnje Brucošijade FER-a koja će se održati 10. studenoga. Brucošijada, znana i pod heštegom #Brucifer, već neko vrijeme prerasta okvire obične brucošijade, stoga je možemo smatrati mini-festivalom svoje vrste.

  Prvi najavljeni izvođači su Krešo Bengalka, Six Pack, Šajeta, NLV, Phillipe i Sloanwall.

  Krešu Bengalku ne treba posebno predstavljati. Lik koji pjeva o sranju “tako tvrdom da ga ne moš smrvit”, a dolazi iz kvarta u kojem nema knjižnica nedavno je objavio drugi samostalni album “Split Zoo”, a na brucošijadi očekujemo najbolje iz arsenala Kreše i Kiše Metaka.

  Muziku podržava

  Šajeta je grupa predvođena šarmantnim Draženom Turinom, a široke mase oduševljavaju od 1993. godine hitovima kao što su “Parti za ekipu” i “Moji koraki”.

  Six Pack nije samo punk bend već i društveni fenomen aktivan više od dva desetljeća. Poznati su po energičnom predstavljanju inteligentnih tekstova, a usto su jedan od prvih underground bendova koji su se probili izvan granica Srbije i osvojili regiju.

  NLV su Nikol, Luka i Vedran, a odnedavno je njihov trio bogatiji za dva člana. Ljetos smo ih mogli uloviti kako žare na festivalima poput Superuha i Hoomstocka, a na Brucošijadi će nesumnjivo oduševiti sve prisutne.

  Phillipe je organizator Illectricity festivala, festivala audio-vizualnih umjetnosti i R/verse Festivala, a muziku je vrtio po brojnim metropolama, od Istanbula, Sofije pa sve do Budimpešte, Beča, Berlina i daleke Poljske. Čest je gost festivala elektronske glazbe u Hrvatskoj.

  Sloanwall je peteročlani groove rock bend iz Zagreba, a posebna čar i kvaliteta benda otkriva se upravo na njihovim live izvedbama, što je potvrđeno brojnim koncertima u regiji.

  Early bird ulaznice po cijeni od 50 kn su u prodaji od utorka, 18. rujna, a moći se kupiti u KSET-u, Dirty Old Shopu i glazbenoj knjižari Rockmark do 6. listopada ili do isteka zaliha. Brucoši FER-a ulaznicu po posebnoj cijeni od 40 kuna mogu kupiti isključivo u KSET-u od 28. rujna uz predočenje e-indexa.

  105 Shares
  Muziku podržava