Bonobo u Kinu Šiška

  1375

  Bonobo

  16Kn – 25Kn
  Datum i vrijeme: Nedjelja, 10.4.2011. @ 20:00
  Mjesto održavanja: Kino Šiška Ljubljana , Trg Prekomorskih brigad 3

  Svi ljubitelji modernih fusion žanrova jazza ponovno mogu doći na svoje. Naime, 10. travnja u Kinu Šiška u Ljubljani u organizaciji DrumWisea gostuje Bonobo. Za warm-up su zaduženi Danaja i Borka.

  Bonobo, pravim imenom Simon Green, glazbenik, producent i DJ, već jedno desetljeće stvara glazbu koju prema njegovim riječima varira između psychedelic jazza i hip-hopa.

  Osim ta dva glazbena pravca u ranim je radovima eksperimentirao s funk i soul glazbom. Njegov album prvijenac “Animal Magic” (2001.) izdala je malo poznata izdavačka kuća Tru Thoughts. Već drugi album “Dial ‘M’ For Monkey” (2003.) u izdanju Ninja Tune donio je zaokret u načinu rada: uz sempliranje u svoje radove sve više unosi suradnju s live izvođačima.

  Muziku podržava

  Kombinacija elektronske glazbe, samplova i sviranja akustičkih instrumenata doveli su do iznimno senzitivne, povremeno kompleksne i nesumnjivo jedinstvene ekspresije. Izlazak albuma “Days to Come” (2006.) doveo je na svjetlo dana i Bonobo Live Band te suradnju s karizmatičnom pjevačicom Bajkom.

  Svoj zadnji, prošlogodišnji album “Black Sands” radio je u suradnji s Andreyom Trianom, ostajući tako dosljedan svojem mišljenju da na jednom albumu nema smisla surađivati s više vokala jer postoji opasnost da se izgubi njegova konzistencija.

  Zajedno s Bonobom aka Simonom Greenom (bas/klavijature/elektronika) u Bonobo Live Bandu sviraju Jack Baker (bubnjevi), Ciaran O’Rourke (klavijature), Ewan Wallace (gitara), Mike Lesirge (puhači instrumenti) i Andreya Triana (vokal).

  Promotivne ulaznice u Sloveniji mogu se nabaviti po cijeni od 16 eura, u sustavu Eventima 20 eura, a na dan koncerta bit će 25 eura. U Hrvatskoj se mogu nabaviti u sistemu Eventima po 21,50 eura (na Muzika.hr – kupovina ulaznica).

  Muziku podržava